Nagyvenyim

2014.04.27. 17:50

Az édesanyákat és a tavaszt köszöntötték a nagyvenyimi arborétumban

Nagyvenyim (ke) Kellemes vasárnap délutáni programot kínáltak a tempolomkertben: színvonalas anyáknapi tavaszköszöntő program volt.

Körmendi Erzsébet

A Szent Bernát Arborétum Alapítvány, valamint a Nagyvenyimi Művelődési Ház szervezte a tegnap délutáni családi programot, amely a jövő héten esedékes anyák napját megelőzően kínált kellemes együttlétet, látványos programot és kiváló zenei élményt nemcsak az édesanyáknak, nagymamáknak, hanem valamennyi nagyvenyiminek. Az időjárás is a kegyeibe fogadta az esemény, hiszen verőfényben töltötték a délutánt a parkban.

A tavaszköszöntő és a nyárbúcsúztató koncert hagyomány már az arborétumban, ahol ezzel a közösségi eseménnyel nyitják, illetve zárják a szezont. A mostani kezdő program irodalommal kiegészített zenés műsor volt. Amelynek nyitányaként dr. Zseli József képviselő mondta el köszöntőjét, szívhez szóló anyák napi gondolatait. A folytatás igazi látványelem volt: a Nagyvenyim és környéke Postagalambsport Egyesület galambröptetéssel kápráztatta el a nézőközönséget, és alapozta meg a jó hangulatot. Utána az Aranydaru Nyugdíjasklub Dalköre csodás dalcsokorral kedveskedett a résztvevőknek. A zenei blokk is parádés volt: a Sándor Frigyes Zeneiskola két nagyvenyimi növendéke, Bajusz Bence hegedűn, Gida Csoboka pedig klarinéton játszott, a Kossuth Lajos Általános Iskola gitárosai, valamint furulya csoportja szintén remekül szerepel, darabjaikat Németh Petra éneke egészítette ki. Kanyar Ágnes ezúttal is lenyűgözte a közönséget gyönyörű dalokkal.

A nagyszabású és sikeres anyák napi délután záró akkordjait a sokak által ismert Szent Cecília Ének és Zenekar tagjainak köszönhették a venyimiek, ám előtte még a település kórusának, a Nagyvenyimi Nőikar tagjainak tapsolhatott a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!