Sport

2013.11.17. 18:15

A Dunaferr úszóváltója aranyérmes lett az ob-n

A rövidpályás úszó ob zárónapjára hagyta a csattanót a Dunaferr-DVSI csapata, ugyanis a gyorsváltó szombaton aranyérmet szerzett.

Gallai Péter

A bajnokság utolsó napjának előfutamaiból 50 háton Balog Gábor nem jutott tovább, kilencedik lett. a fiatal Simon Dávid huszadik. Utóbbi 200 gyorson a 28. helyen zárt. 400 női vegyesen Barócsai Petra 16., a fiúknál Farkas László pedig 22. lett.

Ami a délutáni döntőket illeti: 100 pillangón Takács Krisztián ötödik helyen végzett. A nap és az ob utolsó versenyszámában, a 4x50-es gyorsváltóban is érdekeltek voltak a dunaújvárosiak. Kovács József edző tanítványai Takács, Sincki Ádám, Balog és Szabó Attila sorrendben váltották egymást, legnagyobb riválisuk a mellettük úszó Kőbánya SC váltója volt, akik legerősebb összeállításukban – Kozma Dominik, Cseh László, Bernek Péter, Pulai Bence – szerepeltek. A csata az utolsó méterekig nyílt volt, végül minimális különbséggel, öt század előnnyel Szabó csapott be elsőként a célba.

Bene Vera szakosztályvezető határtalanul boldog volt a váltó sikere után: – Örömömben ugráltam az uszodában, nagy eredményt értek el. A négyes két tagja, Sincki és Szabó a váltó kedvéért tért vissza, korábban úgy volt, befejezik a sportot. Hatalmas hittel versenyeztek, csak köszönni tudtam nekik, meg persze a másik két fiúnak.

A hétvége során, szombaton este pazar gálaest keretében iktatták be a Magyar Úszó Hírességek Csarnokának első tagjait: Hajós Alfrédet, Széchy Tamást, Egerszegi Krisztinát, Darnyi Tamást, Hargitay Andrást és Kiss Lászlót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!