Sport

2012.11.28. 17:38

Dunaújváros PASE: további erősítés várható a télen

A Magyar Kupából történt balszerencsés kiesést követően egy rövid pihenőt kaptak a Dunaújváros PASE labdarúgói, de a hét közepétől egészen december tizennegyedikéig edzésben maradnak.

Gróf András

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében nem látszott a két osztály különbség a Siófok és Dunaújváros PASE együttesei között. Az első osztályú siófokiak csupán idegenben lőtt több góllal jutottak a legjobb nyolc közé. A visszavágó mérkőzést követően a dunaújvárosi klub szakmai igazgatója, Dobos Barna értékelte a csapat teljesítményét.  



- Összességében sikeresnek mondható az együttes kupaszereplése. Hazai pályán kellett volna megnyugtató előnyt szereznünk, hiszen ehhez megvoltak a gólhelyzeteink. Nagyobb különbséggel kellett volna nyernünk az első találkozón. Így is csak nüanszokon múlt a továbbjutásunk. Sajnos a siófoki mérkőzésen  a támadójátékunkban nem volt elég átütőerő, ami az utóbbi időszakban nem igazán volt jellemző ránk.

- Miként alakul a csapat további programja?

- December közepéig edzésben marad a társaság, majd január tizennegyedikéig szabadságot kapnak a játékosok. Ekkor kezdjük meg a felkészülést a tavaszi feladatokra. A szakosztály utánpótlás együtteseinél is hasonlóan alakul a program. 

- Tervezik újabb játékos leigazolását a télen?

- Februárban elkezdtünk egy munkát, és a Magyar Kupa szereplés is bizonyította, hogy jó úton járunk. Célunk, hogy folyamatosan fejlődjünk. Ehhez szeretnénk olyan játékosokat szerződtetni, akikkel erősebbé válik a keretünk. Természetesen azt is tervezzük, hogy a kitűnően szereplő második csapatunkból minél több játékost kipróbáljunk a felnőttek között. Mellettük figyelemmel kísérjük az U19-es gárdát, akik a harmadik helyen állnak a bajnokságukban.

- Mi várható a tavaszi folytatásban?

- Az őszi szezon hajrájában nem nőtt, igaz nem is csökkent a különbség a Dráva csoport élén álló szekszárdiakkal szemben. A tavaszi folytatásban mindent megteszünk annak érdekében, hogy ledolgozzuk ezt a hátrányunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!