Sport

2015.12.07. 20:00

Egy kosár érmet hoztak haza a tornászok Újvidékről

Dunaújváros - A Dunaferr tornászai december 4.-6. között Újvidéken versenyeztek egy nemzetközi viadalon.

Jankó Árpád

Összesen tizenhat magyar lány utazott a Vajdaságba. A Dunaferr, a KSI és a Postás SE tornászai léptek a szerekhez. A dunaújvárosi tornászok a következők voltak: Balogh Kíra, Jakab Noémi, Halász Dóra Szimonetta, Miklós Dorina, Badics Charlotte és Makovits Mirtill. Az újvidéki tornaverseny összetett, szerenkénti és csapatversenyként szerepelt a műsorban. A magyar szövetség külön delegált egy három tagú csapatot, amelynek tagja volt Makovits Mirtill, Jakab Noémi és Schermann Bianka, a Postás SE versenyzője. Ez a szövetségi gárda meg is nyerte a csapatversenyt. Utánuk a szerbek, a szlovének két csapattal, az olaszok, horvátok, a boszniaiak, ciprusiak, dél-afrikaiak következtek. Az újvidéki versenyen edzőként és bíróként is szerepelt a dunaújvárosi Badics Réka, és edzőként még segédkezett Török Dániel is. Mindketten a Dunaferr szakemberei. Négy kategóriában, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt csapattal versenyeztek. A serdülő összetettben első lett Makovits Mirtill. Ő felemás korláton és ugrásban lett még első, talajon pedig ezüstérmet szerzett. Badics Charlotte talajon lett harmadik helyezett. Az ifjúsági kategóriában négy magyar tornász is indult. Halász Dóra Szimonetta remekelt. Ugrásban, gerendán és talajon második helyezést szerzett.

A juniorok között Jakab Noémi összetett bajnok lett, és aranyérmet szerzett ugrásban, korláton, talajon. Gerendán második helyen végzett. A felnőttek kategóriájában az ugrás döntőben ötödik lett Balogh Kíra. Így végül a dunaújvárosi eredmény egészen imponáló. A dunaferres mérleg: harminchárom éremből tizennégy Dunaújvárosba került. Sikeres versennyel zárták az évet a dunaújvárosi tornászlányok.

Balról Badics Réka bíró-edző. Első sor: a Postás tornászai. Második sor: Badics Charlotte, Makovits Mirtill, Jakab Noémi , Muzsnyainé Bellák Erzsébet edző (Postás). Harmadik sor: Forgó András edző (Postás), a KSI tornászai között balról a második Halász Dóra Szimonetta, negyedik Balogh Kíra, hatodik Jakab Noémi . Hátul Török Dániel edző

Budapesten is szerepeltek a Dunaferr gyerekei. A Magyar Torna Szövetség minden évben megrendezi az apró tornászoknak a Zsebibaba viadalt. A tavaszi forduló után a második fordulót most hét végén rendezték meg.

A II. korcsoportban (6-7 évesek) a Dunaferr csapata a következő volt: Mayer Eszter, Radványi Eszter, Faragó Bianka, Török Laura, Szilasi Tímea, Salamon Krisztina, Gábor Katalin, Czuczor Ninetta

A dunaújvárosi kislányok tavasz óta nagyon sokat fejlődtek. Ezt mutatja az is, hogy tizenhat csapat között a negyedik helyet szerezték meg. Edzőjük Szőke Nóra.

A harmadik korcsoportban (7-8 évesek) a Dunaferr SE két csapatot is indított. A Dunaferr A csapat az első helyen végzett. Tagjai voltak: Mayer Gréta, Makai Lilla, Kovács-Bokor Luca, Bolya Sára.

A dunaújvárosi B csapat teljesítményével az értékes második helyet szerezte meg. Joó Gabriella és Trenka János edzők tanítványai voltak: Somogyi Vénusz, Varró Virág, Fehérvári Nikolett, Horváth Laura, Szabó Laura.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!