Sport

2015.04.02. 17:54

Hazai érmek az Arany Üstön

Dunaújváros - Remekül kezdődött, majd folytatódott a harminchatodik Arany Üst a Dunaferr-DVSI úszói számára, a fiatalok a jó időeredmények mellett több érmet is szereztek.

Gallai Péter

Csütörtökön egy olimpiai bajnokkal is erősödött az Arany Üst, hiszen a délutáni döntőkre Dunaújvárosba érkezett Kovács Ágnes is. Az egykori klasszist megrohamozták a gyerekek egy-egy aláírásért és közös fényképért. Ám Ági feladata ennyiben nem merült ki, az éremátadásokon is segédkezett, többek között a hazai úszók nyakába is akaszthatott medált.

Kovács József és Szabó Gergő edző tanítványai a szerdai és csütörtöki finálék során összesen öt medált szereztek, egy arany- mellett két-két ezüst- és bronzérem lett a termés. – Számítottunk jó teljesítményeket, de kiválóan kezdődött számunkra a seregszemle, hiszen a medálokon kívül pontszerző helyekre is odaértek versenyzőink. Selmeci Levente például úgy lett második, hogy egy évvel idősebbek ellen tempózott – felelte lapunk érdeklődésére Bene Vera, a Dunaferr-DVSI szakosztályvezetője.

S most lássuk a dunaújvárosiak döntős eredményeit. Szerda. 200 méter női gyors: 1. Böde Laura (2002-es születésűek). 200 méter férfi vegyes: 2. Selmeci Levente (2000). 100 méter férfi hátúszás: 5. Dort Bence (1999). 200 méter férfi gyors: 5. Weiter Dávid (2002) 5. Dort Bence (1999).4x100 méteres női vegyesváltó: 5. Dunaferr-DVSI (Lack Bianka, Horváth Evelin, Varró Réka , Böde Laura.) Csütörtökök.100 méter női gyors: 3. Böde Laura. 200 méter férfi há: 3. Dort Bence. 1500 méter gyors: 2. Weiter Dávid. 4x100 méteres női gyorsváltó: 8. Dunaferr-DVSI (Lack Bianka, Daru Vanessza, Varró Réka, Böde Laura.)

A versenyen – amelynek részeként rendezik meg a Sport XXI. Kupát is, csak a korosztályokban van eltérés – az 1999-ben és 2000-ben, valamint a 2001-ben és 2002-ben született fiúk állhatnak rajthoz. A lányoknál a 2000-2001-ben és 2002-2003-ban születettek vetélkednek egymással. A pénteken befejeződő viadal valamely egyéni versenyszámában legmagasabb LEN pontot elért külföldi és hazai, lány és fiú különdíjat kap. Pénteken az előfutamok délelőtt kilenckor, a döntők délután négykor rajtolnak.

Balog Gábor hollandiai elsősége

Az Arany Üsttel párhuzamosan a fővárosban tart a Budapest Bajnokság is, ahol szintén érdekeltek a dunaújvárosiak.

A riói olimpiai kvalifikációs versenyen a Dunaferr-DVSI-ból Simon Dávid, Szöllősi Martin, Tihanyi Péter, Gyárfás Bence, Takács Krisztián és Balog Gábor állt rajthoz, igaz utóbbi kettő csak a szerdai nyitónapon, ugyanis tegnap már Petrov Iván csoportjával Eindhovenben szerepeltek a hollandok nemzetközi bajnokságán, több más magyar klasszissal együtt. S nem is rosszul, hiszen Balog Gábor csütörtökön 200 méter háton nem talált legyőzőre és ezzel aranyérmet szerzett. Ugyanitt Cseh László országos csúccsal diadalmaskodott 50 méter pillangón, de kiemelkedően szerepelt 200 méter vegyesen Jakabos Zsuzsanna is, aki a világranglistán negyedik helyet érő idővel csapott be a célba, amivel bőven teljesítette az ötkarikás szintidőt. Ugyanez sikerült Kapás Boglárkának is, aki 800 méter gyorson végzett az első helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!