Sport

2013.12.13. 14:40

Kovács Zsófia: érmek Újvidékről

Dunaújváros - A dunaújvárosi tornasport fejlődését is jelzi, hogy már a határon túl is bemutatkoznak tornászaink

Jankó Árpád

Papp Zoltán, a dunaújvárosi tornasport nagy alakja, egykori edző régi kapcsolatának köszönhető, hogy nemrégiben Újvidéken szerepelhetett a Dunaferr egyik tehetséges lánytornásza, Kovács Zsófia. A kétnapos verseny az összetett viadallal kezdődött, majd következtek a szerenkénti döntők. Az újvidéki nemzetközi versenyre, a Laza Krstic Emlékversenyre hét országból érkeztek tornászok. Zsófi kisebb rontások következtében az összetett viadal harmadik helyén végzett. Bár a negyvenhat lánytornász között esélyes volt az első helyre, de ez most nem sikerült. A borzasztóan nehéz évi program okozta fáradtság nyilván ezúttal érezhető volt versenyzésén. Ám a harmadik helyezés is dicséretes eredmény. A szerenkénti döntőben talajon hatodik lett, ugrásban a második helyen végzett, felemáskorláton pedig megszerezte az első helyet. Vagyis három éremmel érkezett vissza a Vajdaságból Kovács Zsófia.

Még néhány napig edzenek a dunaújvárosi tornászok, s következhet egy kis pihenés, nem sok, mert már január 2-án folytatják a munkát.

Címkék#torna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!