Sportvilág

2015.02.13. 15:50

A Héraklész Gálán női egyéniben Kárász Anna nyert

Tóth Krisztián cselgáncsozó és a Dunaferr SE-ben nevelkedett Kárász Anna kajakozó érdemelte ki 2014. legjobb utánpótláskorú sportolójának járó elismerést, amelyet a csütörtök este megtartott XI. Héraklész Díjátadó Gálán adtak át.

Gallai Péter

A rendezvényen a tavalyi korosztályos és felnőtt Európa- és világbajnokságain, valamint a nankingi ifjúsági olimpián legeredményesebben szereplő utánpótláskorú versenyzőket, valamint edzőiket díjazták. A gálát harmadszor rendezték meg a Magyar Olimpiai Bizottság szervezésében, a helyszín a Budapesti Kongresszusi Központ volt. Borkai Zsolt, a MOB elnöke köszöntőjében azt mondta: Ma este tulajdonképpen a jövő bajnokait köszöntjük, akikre már eddig is büszkék lehettünk. A spotvezető hozzátette: a magyar utánpótlássport erejét jól mutatja a fiatalok által 2014-ben megnyert több mint 50-50 arany- és bronzérem, valamint a sok tíz ezüstérem. Emlékeztetett arra, hogy a MOB közgyűlése a múlt héten a szervezet életének legfontosabb döntését hozta meg, amikor a 2024-es olimpia megrendezését javasolta Budapestnek és Magyarországnak.

Női egyéniben az EDF Démász Szeged 23 éves kajakosa, Kárász Anna győzött, aki a felnőtt és az U23-as világbajnokságon is két-két aranyérmet nyert, emellett a felnőtt Eb-n is begyűjtött egy-egy első és második helyezést. Férfi egyéniben Tóth Krisztián nyert, a KSI cselgáncsozója junior vb-cím mellett a felnőtt vb-n ezüstöt, az Eb-n harmadik helyet szerzett és jelenleg második helyen áll az olimpiai kvalifikációs rangsorban. Ebben a kategóriában második lett a Dunaferr SE kenusa, Hajdu Jonatán, aki tavaly diadalmaskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!