Vizilabda

2015.04.03. 20:09

Szegedi győzelmükkel legjobb négy között a vízilabdázók

Szeged - A késő estébe nyúló meccs sem zavarta meg a Dunaújvárosi Főiskola VE női vízilabda együttesét, ugyanis a lányok pénteken Szegeden is nyerni tudtak a bajnoki negyeddöntő második felvonásán, így megnyerték a párharcot.

Gallai Péter

A keddi, dunaújvárosi összecsapáson 12-7-re diadalmaskodtak Mihók Attila tanítványai, azonban sokáig szoros volt az állás. Nem véletlenül mondta Huszti Dóra a találkozó előtt, hogy ellenfelük a kelleténél jobban meg tudta lepni őket.

- Nagyon jól védekeztek, és felkészültek a lefordulásainkra, szinte mindet sikerült is megakadályozniuk. A visszavágón is biztos ez lesz a helyzet, ráadásul nem segít nekünk a hazai pálya előnye sem, ám mindenképp győztesen akarunk hazatérni. Sokat kell majd úsznunk, küzdelmes mérkőzés áll előttünk, de ott akarunk lenni a négy között, méghozzá a lehető legrövidebb idő alatt - tette hozzá.

Szegedi Vízmű - Dunaújvárosi Főiskola 5-11 (2-2, 1-2, 0-3, 2-4)

Szeged: Szikora Árkosy 1, Lengyel Dorottya, Miklós, dr. Dalmády Sz. 3, dr. Dalmády P., Lengyel Dominika. Csere: Veréb, Lengyel A. 1, O-Nagy, Somhegyi, Vidovics, Dudás, Tóth. Vezetőedző: Barna Tamás.

Dunaújvárosi Főiskola VE: Kasó Szilágyi 1, Menczinger 2, Slagter 1, Horváth B. 2, Gurisatti, Garda 1. Csere: Barna (kapus), Ziegler 2, Huszti D., Vályi V. 1, Mchunu, Brávik, Vályi F. 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 1/8, illetve 3/5.

Gól ötméteresből: 1/1, illetve 3/4.

A hazaiak ismét jól tartották magukat a félidőig, sőt, Dalmády Szandra góljával 3-2-re vezettek is, ám a harmadik negyedben az esélyesebb vendégek mindent eldöntöttek. Gólt szerzett Horváth ötméteresből, Mencinger és Vályi Fanni emberelőnyből, miközben hátul minden szegedi támadást hatástalanított a vendégek védelme.

A dunaújvárosiak az elődöntőben a tavalyi bajnok Szentessel találkoznak, míg az Újpest az Egert kiejtő BVSC-vel játszik.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!