Ismét lopás és rongálás - Több hófogóval is elbántak a tettesek

Nagyvenyim - Hétfőre virradóra a település határában lévő hófogórácsokat úgy száz méter hosszan megrongálták. A hálókat összevagdosták, míg az feszítő acéllábakat ellopták közülük.

Gallai Péter

Immár nem az első eset,  hogy a téli védműveket megdézsmálják  tolvajok, ráadásul a lopási káron túl a tettesek még a hófogó hálókat is használhatatlanná teszik. A legutóbbi eset mára virradóra történt, Nagyvenyim határában.

Szabolcs László, a Magyar Közút Nzrt. dunaújvárosi mérnökségének vezetője   aki a településen lakik    hétfőn reggel munkába menet vette észre a történteket:

- Úgy száz méter hosszan rongálták meg a hófogókat, az ezeket tartó speciális acéllábak közül ötvenet elloptak, eközben azonban összevagdosták a műanyag hálót is. Így azok  is használhatatlanok lettek. Az újabb kárunk háromszázezer forintra tehető. Azért az nem semmi, hogy  egy forgalmasnak nevezhető út mellett senkinek nem tűnik fel mindez, ráadásul a vaskarókhoz szállítójármű is kellett, amelyeket a szántóföldről hordtak ki. Természetesen megtesszük ezúttal is a rendőrségi feljelentést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!