Döbbenet

2 órája

Az engedélye nélkül politizált Marco Rossi képével a Tisza Párt

Egy Tisza-párti politikus kampányfotóján tűnt fel a válogatott mestere, aki nem gondolta, hogy ez lesz a mindennapos rutinnak számító szurkolói fotózkodásból.

MW

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia – Magyarország mérkőzésen

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

„Labdáról labdára! Visszavesszük a hazánkat, a sportunkat, a focinkat! Hajrá, magyarok! TISZA Párt” – írta szombati Facebook-posztjában a Marco Rossival, láthatóan egy repülőtéren készült közös fotója mellé Gerzsenyi Gabriella, a Tisza Párt európai parlamenti képviselője. Rajtuk kívül még két hölgy és egy fiatalember látható a képen, amely ezzel a posztszöveggel sokak számára azt is sugallhatja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a baloldali párt aktivistája lett - adta hírül a Nemzeti Sport.

Egy újabb posztban aztán némi magyarázkodás következett, miszerint a képen szereplők bemutatkoztak „Rossi kapitánynak” és engedélyt is kértek a fotó közzétételéhez, de mégis egyértelműnek látszik, hogy a magyar válogatott szakvezetőjének jóváhagyása és akarata nélkül használták politikai célra a képét. A Nemzeti Sport megkeresésére ugyanis Marco Rossi ezt közölte:

„Néhány utas tegnap arra kért, hogy készítsünk közös fotót, mint sok más alkalommal. Nem ismertem őket, és nem adtam rá engedélyt, hogy a képet politikai üzenethez használják. Természetesen nem szeretnék bevonódni semmilyen politikai vitába, sőt általában is elmondhatom, hogy csak azért járulok hozzá az ilyen képek közzétételéhez a közösségi médiában, hogy aki posztolja vagy látja, a kedvét lelje benne, tegnap is így történt.”

Az eredeti cikket ITT olvashatja el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában