Vélemény

2024.06.25. 15:00

A skótok elleni mérkőzés maga volt a katarzis

Skaliczki László 1999-től 2001-ig a Dunaferr SE NB I-es férfikézilabda-csapat vezető edzője volt, 2000-ben bajnoki címet szerzett. 2001 és 2008 között a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya. 2004-ben Athénban az olimpián negyedik helyezést értek el.

Agárdy Csaba

Csoboth győztes találatát ünneplik

Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton

– Első megállapításom az Eb kapcsán, hogy minden mérkőzés telt házas. A csoportkörben még nem szokás a csúcsformát hozni, az igazi taktikai fegyvereket ilyenkor még nem mutatják meg a csapatok. Célfutballt láttam eddig. Természetesen kettőzött figyelemmel kísérem a magyar válogatott szereplését. Szerintem a németek elleni meccsben több volt, mint amit a 2–0-ás vereség mutat. Az eddigi találkozókon azt látom, hogy a védekezésünk működik, olyan, mint amit a Rossi-érában megszokhattunk. Számomra meglepetés volt Willi Orbán bizonytalan játéka. Azt látni, hogy Szoboszlai Dominikra épül a válogatott futballja, ő még kevesebbet mutatott, mint amit vártam, de most már tudjuk, hogy sérült. Ettől függetlenül a neki szánt szerepben lubickol. A kapuban Gulácsi megkapta a bizalmat és élt is vele, tartást ad a csapatnak. 

A skótok elleni mérkőzés maga volt a katarzis, Varga Barnabás sérülése után mindent beleadtak a játékosok, Csoboth kapufája már jó jel volt. Letettük a névjegyünket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!