Vélemény

2024.06.22. 09:30

Csehi Tamás a győzelemre lát esélyt, a továbbjutásra kevésbé

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap 21 órakor Stuttgartban a Európa-bajnokság A csoportjának utolsó találkozóján Skócia ellen lép pályára. A mieink a Svájc és Németország elleni vereséget követően mindenképpen szeretnének javítani. A csapat esetleges továbbjutási esélyéről, illetve a lehetséges végső győztes kilétéről kérdeztük meg dunaújvárosi szakemberek véleményét.

Gróf András

A szurkolók sem a helyszínen, sem itthon semmi nem fog múlni

Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

Csehi Tamás, a Dunaferr és a DPASE egykori labdarúgója: – Az első meccs hatalmas csalódás volt számomra. Nem is az eredmény, hanem főleg az első félidőben mutatott játék. Megilletődötten játszott a válogatott, ami az elmúlt időszakban nem volt rájuk jellemző. A második játékrészben már sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk, de akkorra már „elment a hajó”. 

A németek ellen megmutattuk, hogy tudunk küzdeni a világ futball elitjéhez tartozó csapat ellen is. Itt a csapat kiadott magából mindent. Csúszott mászott, de ez ennyire volt elég a végső győzelemre is esélyes házigazdák ellen. Nem lesz egyszerű a vasárnapi összecsapás sem, hiszen a skótok az előző körben jól játszottak a svájciak ellen. A három pont megszerzésére ugyan látok esélyt, de a továbbjutásra csak minimálisat.

– A végső sikerre a már említett németeken kívül a franciák és a spanyolok a legesélyesebbek, de egy meglepetés csapat is bekerülhet ebbe a körbe. Az első két mérkőzésen remeklő spanyol együttes két fiatal szélsőjének teljesítménye meghatározó lehet a végjátékban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában