A szövetség cáfol

2024.05.02. 21:36

Váltás a jégkorong-válogatott élén?

Laptársunk, a Ripost információi szerint csütörtökön este kapitányváltás történt a magyar jégkorong-válogatott élén. A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) ezt cáfolta.

Agárdy Csaba

Kiss Dávid

Fotó: MJSZ / Vörös Dávid

Szerdán az olaszországi divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságon a románok elleni vereséget követően a magyar válogatott csatára, Galló Vilmos bohócnak nevezte a szövetségi kapitányt, Don MacAdamet. A szövetség nem profi sportemberhez méltónak nevezte Galló szavait, majd csütörtökön reggel a finn KooKoo támadója nyilvánosan bocsánatot kért. Azt ígérte, a hátralévő két összecsapásra, az olaszok és a szlovének elleni meccsekre összpontosítanak. Úgy tűnt, ezzel lezárult az ügy, de 

csütörtök este Bolzanóban jött az újabb fordulat, arról lehetett hallani, hogy MacAdam helyett a másodedző, Kiss Dávid vezeti a csapatot az utolsó két meccsen 

- olvasható a ripost.hu-n.

Megbízható információk szerint a hátralévő két mérkőzésére Don MacAdam háttérbe vonul, és a valós irányítás segítője, Kiss Dávid (képünkön) kezébe kerül.

Csütörtökön este az MJSZ közleményt küldött a Magyar Távirati Irodának, ebből közlünk részletet.

"A magyar férfi jégkorong-válogatottat továbbra is Don MacAdam szövetségi kapitány irányítja, közösen a két másodedzővel, Szilassy Zoltánnal és Kiss Dáviddal az eddig felosztott szerepek szerint. Az edzői stáb és a játékosok most együttesen azért küzdenek, és kizárólag arra fókuszálnak, hogy a következő két mérkőzést sikerrel vegye a csapat a világbajnokságon" - áll az MJSZ közleményében, amelyet azok után fogalmaztak meg, hogy sajtóértesülések szerint MacAdam helyett Kiss Dávid, a válogatott másodedzője, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője veszi át a válogatottat az utolsó két meccsre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában