Felkészülés

2024.07.18. 14:26

Dunaújvárosban végzi az utolsó simításokat a női vízilabda-válogatott - galériával

Az utolsó simításokat az olimpia előtt Dunaújvárosban végzi a héten a magyar női vízilabda-válogatott. A három DFVE és több korábban itt hosszú időt eltöltött játékost felvonultató csapat sajtónyilvános edzésén jártunk.

Gallai Péter

A dunaújvárosi csapat a válogatottban – Kardos Krisztina kapusedző, Horváth Brigitta, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Mahieu Geraldine és Mihók Attila társkapitány

Fotó: Laczkó Izabella

Az ember már akkor is tisztelettel adózik a játékosok előtt, amikor iszonyú fizikai küzdelmeket vívtak egy-egy találkozón a bajnokságokban, azonban ez szerdán csak fokozódott. Ugyanis amíg az újságíró a túlélésért küzdött a szaunához hasonlítható uszoda belterében, s ültében mindenütt folyt róla a víz, a lányok az úszó és kőkemény technikai gyakorlatokat végeztek a medencében. 

Ráadásul a nagy pára miatt a víz fölötti pár centiben már a levegővétel sem volt egyszerű, azonban Cseh Sándor és Mihók Attila kettőse ennél jóval többet kért és várt el a csapattól. 

– Lassan Zsuzsi, el ne csússzál – szólt még korábban Cseh a DFVE játékosához, Mahieu Geraldinéhoz, aki nagy igyekezettel érkezett a parton. Még az hiányzott volna, hogy az olimpia előtt valaki így sérüljön meg. A vízben aztán már nyoma sem volt az óvatosságnak, a szakvezetők jelezték a lányoknak, keményen küldjék csak a kapusoknak a labdát, és egymással se finomkodjanak, amikor bizonyos védekezési szituációkat, vagy a lefordulásokat gyakoroltak. 

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Lábbal megverni, csuklóból betenni 

– szólt egy újabb egyszerűnek tűnő utasítás a kövezkező feladatnál a partról. Aztán Mihók Attila ledobta magáról a ruháit és gatyára vetkőzött –  amíg a mezőnyjátékosok más feladatokat csináltak kollégájával, ő a kapusoknak kislabdával tüzelt folyamatosan. Majd a többiek is így tettek, de már a normál játékszerrel, méghozzá direkt a fej körülötti, feletti területeket kellett célozniuk. Miközben a tizenhárom Párizsba utazó nyomta a munkát, a parton a táborozó kisgyerekek önfeledt zsivaja keveredett a szakvezetők kéréseivel, intelmeivel, korholásával, vagy éppen dicséreteivel. 

Mihók Attila is beszállt a gyakorlásba
Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton

Ugyan már nem sok van az ötkarikás játékok kezdetéig, de minden pillanatot ki kell használni, hogy a lehető legjobb formában kezdje meg a csapat szereplését, méghozzá pont ugyanolyan összetételben, mint a dohai világbajnokságon, ahonnan ezüstérmet hozott haza az együttes. 
Közben egy fővel csökkent a létszám, mert Szilágyi Dorottyát egy továbblendülő kéz fejen találta, így ő kiszállt a gyakorlásból, hogy jéggel hűsítse a fájó részt – ugye megmondták a kapitányok, hogy nincs finomkodás.

Mihók Attila sem tett így, amikor a következő feladatnál nem úgy mentek a dolgok, ahogy elvárta. Ekkor két csapatra oszlott a társaság, és egy passz után lőni kellett, majd azonnal fordulni. S ez ment fel és alá, már a lelátón szédült az ember, de a lányok bírták a tempót. 

Na, ez úgy nézett ki, mintha vízilabdázók lennénk, ez rendben volt.

– jött az elismerés a dunaújvárosi szakembertől az egyik akció után.

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A tréning végén aztán az önkormányzat nevében megjelenő Barta Endre alpolgármester és Motyovszki Mátyás képviselő, bizottsági elnök köszöntötte a hazai kontingenst. Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Mahieu Geraldine mellett a tősgyökeres Gurisatti Grétát, illetve a kapusedző Kardos Krisztinát és Mihók Attilát. 

A lányok egy virágcsokrot kaptak, s miközben átvették ezeket bevillant: akár, mint Párizsban a győztesek. Abban biztosak lehetünk, ezért mindent meg is fognak tenni.

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az olimpiai csapat kerete

Kapusok: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC-Telekom).

Mezőnyjátékosok: Faragó Kamilla, Rybanska Natasa (mindkettő UVSE), Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Mahieu Geraldine (mind Dunaújváros), Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Vályi Vanda (mind FTC), Keszthelyi Rita (CN Mataró, spanyol), Parkes Rebecca, Szilágyi Dorottya (mindkettő Eger).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában