Kitett magáért az Euroshow az Ambrózián

2024.07.31. 07:00

Négynapos páros belépő a spanyolországi Medusa Fesztiválra

Júniusban az első Ambrózia Fesztiválon a görög istenek Dunaújvárosba költöztek egy kis időre. A szakma és a közönség által is magas színvonalúra értékelt négynapos rendezvény -, amelyet először idén rendezett meg a dunaújvárosi kötődésű Euroshow Kft. - Közép – Dunántúl legnagyobb popfesztiváljaként debütált. A fesztiválhoz kapcsolódó nyereményjáték fő díja egy 4 napos páros belépő volt a spanyolországi Medusa Fesztiválra.

Duol.hu

Ősi Dalma, Ragács Attila és a főszervező, Pető Zsolt

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A többnapos spanyolországi Medusa Fesztivál -, amely idén ünnepli a 10 éves évfordulóját - egyfajta mintául szolgál, amelyen pontosan azt a varázsvilágot komponálják meg, ami mentén az Ambrózia Fesztivál elindult. – nyilatkozta Pető Zsolt, az Euroshow ügyvezetője lapunknak. Ezt az ibériai fesztivált a tavalyi évben 380 ezren látogatták meg.

Rájuk mosolygott a szerencse

Nos, Ősi Dalmának és Ragács Attilának lehetősége lesz megtapasztalni mindezt, hiszen az I. Ambrózia Fesztivál fődíja, amit ők nyerték, egy 4 napos spanyolországi utazás – szállással, repülőjeggyel - a Valencia tartomány béli Cullera városába, ami egy páros belépőt is tartalmaz a Medusa Fesztiválra. Az Ambrózia Fesztivál jegyeinek május 31-ig történő megvásárlásával ugyanis egy izgalmas nyereményjátékban is részt vehettek a jegyvásárlók. Ezúttal a fiatal párnak kedvezett a szerencse.

Ragács Attila, Ősi Dalma és  Pető Zsolt
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

DESH miatt az Ambróziára

Dalma vette észre a Facebookon a fesztivál programját, amelyben elsőként Molnár Attila, művésznevén DESH ragadta meg a figyelmét, így arra a szombati napra váltottak napijegyet. Attila vette át a szót, aki elmondta, hogy ennek előzményeként még február végén egy baráti társaságban beszélgettek Azahriah-ról, akinek egyébként DESH az alkotótársa és fellépő partnere, hogy akkor itt Dunaújvárosban megnézhetik, meghallgathatják DESH-t. Ezt követően mindjárt meg is rendelték a jegyegyeket, még a korai jegyvásárlási, az un. Early Bird akció keretében. Ez egy spontán döntés volt, de így utólag különösen megérte.

Pető Zsolt, a fesztivál főszervezője hozzátette, hogy a nyereményjáték a május 31-ig megvásárolt összes jegyre, bérletre érvényes volt. A sorsoláson mintegy hétezer, május végéig előre megvásárolt jegy vett részt, közülük a legszerencsésebbek Dalma és Attila lettek. Persze a júniusi kezdésig még jó pár ezer jegy elkelt. E mellett a vásárlók között kisorsoltak még 10 db egyenként 10.000 Ft értékű Fesztiválkártyát is, amelyeket a helyszíni fogyasztásra lehetett felhasználni. Hogy milyen meglepetés volt az, hogy övék lett a spanyolországi út azt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy nem is számítottak rá, hiszen nem a nyereményért, hanem a zenei élményért, a fesztivál hangulatért vettek napijegyet.

Fotó: PEDRO J. CASTILLO FERNANDEZ 03150584K

Repülőjegy, szállás, bérlet a Medusa Fesztiválra

Az is kedves sztori, ahogy megtudták azt, hogy övék a főnyeremény. Dalma este 11-kor olvasta az e-mailt a nyereményről, aki először nem hitt a szemének. Ébresztgette párját, aki akkor már aludt. Attila meg az ébredés után csak Dalma riadt szemére emlékszik elsőre, aki az e-mailt „tolta az arcába”. Mivel nem emlékeztek arra, hogy a jegyvásárlással egyben a nyereményjátékban is részt vesznek, először arra gondoltak, hogy ez is egy átverés lehet, de aztán összeállt a kép.

A fiatalok a fesztivált összekötik egy nyaralással is, augusztus 6-án indulnak. Pető Zsolték megmutatták azt az apartmant, ahol a szállásuk lesz, és már mindent megkaptak ahhoz, hogy jól érezzék magukat. A szállás nagyon szép helyen, a tengerpart közelében van, Zsolték ellátták őket program ajánlatokkal, a közeli várról, a kalóz barlangról, hogy a legérdekesebbet említsék. Az ottani közlekedést helyi autó bérléssel oldják meg. A Medusa Fesztiválon az AfroJAck és a Carl Cox DJ-k produkciója, ami lázba hozza őket, de rajtuk kívül sok más ismert előadó ott lesz, akiket szívesen hallgatnak majd.

Fotó: RAULBARCIA.com

Mindenesetre idén mondhatni duplán nyaralnak, hiszen már korábban lefoglalták az augusztusi horvátországi nyaralást, amelyet megelőz ez a spanyolországi.

Okkal merülhet fel a kérdés, hogy a „hirtelen jött” nyereményhez lesz-e elegendő szabadság is, de a fiatalok elmondták azt, hogy mindkettőjük munkahelye abban segített, hogy rugalmasan kezelhessék ezeket az időpontokat.

Arra a felvetésre, hogy nyertek-e már valaha valamilyen nyereményt, nevetve mondják, hogy eddig nem, de ha egy sorozat beindul, talán a jövőben már szerencsésebbek lesznek, mint előtte.

A Medusa Fest - koncertkép Fotó: Internet

Nem kerülhető el a kérdés, hogy „jövőre, veletek, ugyanitt”? Persze nyerteseink még nem tudják azt, hogy 2025-ben kik lesznek a II. Ambrózia Fesztivál fellépői, de ha lesz számukra érdekes, mindenképpen eljönnek. Az már csak hab a tortán, hogy Pető Zsolt az Euroshow Kft. ügyvezető – tulajdonosa, a fesztivál főszervezője sokat mondóan jelezte, összeállt már a résztvevő előadók köre, de azt most még nem árulja el nekünk. Azért hamarosan visszatérünk erre is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában