Árad a Duna

2024.09.17. 16:00

Kulcson nem kell kitelepíteni az árvíz miatt

Kulcson is készülnek az árvízre. Kedden délelőtt Jobb Gyula polgármester a katasztrófavédelem és a helyi védelmi bizottsággal tartott szemlét a hajóállomáson.

Agárdy Csaba

– Megbeszéltük a teendőket, a katasztrófavédelem biztosítja a védekezéshez a zsákokat, az önkormányzat pedig a homokot, a szükséges gépeket, és az emberi erőt. Nálunk viszonylag jó a helyzet, sok a meredek terület. A Hajnal és a Dunapart utcákat sújthatja az árvíz, de az épületek itt sincsenek veszélyben. Kitelepítésre nem lesz szükség. Bár az igaz, hogy a fennemlített területeken az E.on kiköti az áramot, de mindenki eldöntheti, költözik e, vagy marad áram nélkül. Kulcson a csónakházak vannak veszélyben, azok többsége nyaralók. Szerintem tíz épület lehet veszélyben, aki segítséget kér tőlünk, az megkapja. Most a legfontosabb, hogy hajóállomást körbe zsákozzuk.

Jobb Gyula elmondta, hogy a sokat emlegetett 2013-as árvízhez hasonlóra készülnek, a vízszint elérheti az akkori 890 centimétert, de pontos adatokat senki sem tud most mondani. (A kulcsi intézkedésekről bővebben később olvashatnak a duol.hu-n.) 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában