Stuttgartban is ott voltak

2024.07.04. 18:00

Szabóék a foci Eb-n

A foci Eb egész Európát lázba hozta, melyből nem maradhattak ki a dunaújvárosi focirajongók sem.

Ifj. Szabó Tamás már ott volt a Lyoni Foci Eb-n, majd a következőn is szurkolt  Kalinyingrádban. Előbbiekért a Stuttgartban megrendezett kontinens viadalról sem hiányozhatott. A küldöttségben ott volt Horváth István – a Rudas-iskola testnevelője –, aki 2024-ben Fejér vármegyében elnyerte az év testnevelőtanára címet. A kis küldöttséget, a Stuttgart mellett élő Holzwarth Nóra és Dávid fogadta, akik magyar édesanyja 30 éve él a híres német város szomszédságában. 

Horváth István (b) és Szabó Tamás
Fotó: olvasói

Már a mérkőzésre történő felvonulás is fergeteges volt, mintegy 30 ezer magyar szurkoló hömpölygött végig a stadionhoz vezető sugárúton. Itt jegyzendő meg, hogy Stuttgart környékén is hatalmas magyar közösség él. A II. világháború után mintegy 200 ezer Magyarországon élő német nemzetiséget telepítettek erre a környékre, akik szintén nagy számban szurkoltak a magyar csapatnak. A mérkőzés végig hatalmas iramú volt, bármelyik csapat gólszerzése esetén megszerezhette a végső győzelmet. Nagy örömünkre ez a végén a hosszabbítás 100. percében nekünk magyaroknak sikerült. Óriási örömet okozva az ott lévő – és nekünk a tévé képernyő előtt ülő magyar szurkolóknak.

Szabó Tamás (b) és Holczwart Dávid
Fotó: olvasói

A háromnapos kirándulásról a 9 órás hazaút is élményekben gazdag volt, a többször értékelt magyar győzelemről szólt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában