Mindent beleadtak

2024.07.07. 11:45

Koeman: bizonyítottuk, hogy hatalmas szívünk van

Ronald Koeman szerint a holland labdarúgó-válogatott bebizonyította: hatalmas szívvel játszik - fogalmazott a szövetségi kapitány azt követően, hogy együttese hátrányból fordítva győzte le 2-1-re Törökországot a németországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati, berlini negyeddöntőjében.

MW

A holland Cody Gakpo (k, háttal) csapattársaival, miután berúgta a találkozó első gólját a németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Románia-Hollandia mérkőzésén a müncheni Allianz Arénában 2024. július 2-án. Jobbról Ronald Koeman holland szövetségi kapitány

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Georgi Licovszki

Szenvednünk kellett ma este, de egy ilyen torna sem könnyű. A játékosaim mindent beleadtak, igazán érzelmes mérkőzés volt és megmutatták, mekkora szívük van 

- fogalmazott Koeman a sajtótájékoztatón, megemlítve: néha kapnak kritikákat amiatt, hogy más nemzetekhez képest elmaradásuk van ezen a téren. Ezúttal azonban a 61 esztendős szakember szerint bizonyítottak, hiszen 0-1 után remek második félidőt produkáltak.   

Hollandia húsz év után jutott el ismét kontinensbajnokságon a legjobb négy közé, története egyetlen Eb-aranyát 1988-ban nyerte - Németország ekkor volt legutóbb a torna házigazdája, Koeman tagja volt annak a keretnek.   

Kis ország vagyunk és ott vagyunk az elődöntőben Anglia, Franciaország és Spanyolország társaságában. Büszkék vagyunk rá, hogy lehetőségünk van harcba szállni a fináléért

- mondta a szövetségi kapitány, aki szerint ez az egész nemzet számára különleges.   

"Az angoloknak kiváló futballistáik vannak, ahogy nekünk is. Dortmundban, az egyik legszebb stadionban fogunk játszani, közel Hollandiához, talán ez is számítani fog" - fűzte hozzá.   

A hollandok egyenlítőt találatát fejelő Stefan de Vrij kilenc esztendő után volt ismét eredményes a nemzeti csapat színeiben.   

Ez egy nagyon fontos gól volt. A második félidőben türelmesek voltunk és ez kifizetődött

- emelte ki.   

A törökök olasz szakvezetője, Vincenzo Montella úgy vélte, a berlini stadionba kilátogató török szurkolók olyan hangulatot varázsoltak, mintha hazai pályán futballoztak volna.   

"A végsőkig támogattak bennünket, a büszkeségük és szenvedélyük az első naptól vitte előre a csapatot és nem csupán a meccsek alatt" - szögezte le Montella, aki szerint a vereség ellenére szeretetét fejezte ki a török közönség, ami rengeteget jelent neki.   

"Életben kell tartanunk ezt a szenvedélyt a teljesítményünkkel" - tekintett előre, megemlítve: a kontinensviadal után más szemmel fognak a válogatottra nézni az ellenfelek. - "Tovább kell fejlődnünk, mert a jövő a mi oldalunkon áll."   

Hakan Calhanoglu szerint rosszul kezdték a második félidőt és ez okozta vesztüket.   

"Ugyanakkor a vereség a futball része. A szurkolók állva ünnepeltek minket a mérkőzés végén, ez egy jó jel" - értett egyet edzőjével Calhanoglu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!