Csodálatos természet

9 órája

Mókuskaland a Duna-parton – videóval

Ha igazán figyelünk egészen közel érezhetjük magunkat a természethez még városi környezetben is. Mi is így tettünk és a Duna-parton megfigyelhettünk egy mókust, ahogy élelem után kutat. A kedves kis jelenet előttünk játszódott le.

Varga Zsófia

Apró tappancsok fürge kopogása töri meg egy pillanatra a természet csendjét, csak pár pillanat az egész, hiszen a madarak szűnni nem akaró csivitelése rögtön átveszi a főszerepet. Egy kíváncsi európai mókus tűnik fel egy madáretető közelében, vöröses bundáján aranyló színben csillan meg a napfény. A kedves kis rágcsáló élelem után kutat és a madáretető némi eleséggel kecsegtet. A rögtönzött önkiszolgáló büfé gyakran csábítja falatozásra az erre tévedő állatsereget. Főhősünk is így tesz és körbenéz egy kis uzsonna reményében. 

mókus
A kedves kis mókus élelem után kutat 
Fotó: PMA (AI-illusztráció)

Mókuslesen a városban

Nagyszerű érzés ilyen közel érezni magunkat a természethez. Szerencsés helyzetben vagyunk itt Dunaújvárosban, hiszen egy könnyed sétával már ki is szakadhatunk a város zajából és a Duna-parton találhatjuk magunkat, ahol szemrevételezhetjük a környezetünk csodáit, magunkba szívhatjuk a napfény és a szellő éltető erejét. Rácsodálkozhatunk arra, ahogy kacskaringós utat bejárva az avarban landolnak a falevelek és egyesülve társaikkal színpompás szőnyeget alkotnak. Csak lassítsunk le egy pillanatra és figyeljük az ezer meg ezer színben játszó látképet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában