Vonatbaleset

2023.05.07. 15:42

Kisiklott egy vasércet szállító 35 kocsis vasúti szerelvény

haon

Forrás: Dr. Hosszú József

Baleset történt vasárnap délelőtt a záhonyi fővonalon: kisiklott egy tehervonat több kocsija Hajdúhadház és Újfehértó között, közölte a Mávinform

Az MTI helyszíni információi szerint egy Záhony felől Debrecen irányába tartó, vasércet szállító 35 kocsis szerelvény kilenc kocsija siklott ki. A balesetben az első információk szerint senki sem sérült meg. Ezt a hírt az Országos Mentőszolgálat is megerősítette a Haonnak, mint írták, az esetnél nem volt szükség mentőellátásra.

Forrás: Magyar Nemzet

A kocsik egy része felborult

A Mávinform későbbi közlése szerint a baleset 10.30-kor, Téglás közelében történt. Hozzátették:

a kisiklott járművek egy része felborult, járhatatlanná téve az érintett szakaszt. A kocsik beemelése, műszaki mentése, majd utána a vasúti pálya és a felsővezeték-hálózat helyreállítása hosszabb időt vehet igénybe.

Dr. Hosszú József, Újfehértó polgármestere a Szon.hu érdeklődésére elmondta: a katasztrófavédelem szakemberei úgy tájékoztatták, hogy a tehervonat-szerelvény közepe siklott ki, jelenleg is tart a műszaki mentés.

A Mávinform azt írta, a műszaki mentés miatt ezen a szakaszon szünetel a vonatforgalom, a helyreállítás ideje még nem ismert. A közlekedés átszervezését megkezdték, pótlóbuszokat állítanak forgalomba.

A közlemény szerint a záhonyi fővonalon akár 1-2 órával hosszabb eljutási időre kell számítani.

Forrás: Dr. Hosszú József 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában