Ideiglenes átszervezés a Liberty-nél

2024.06.27. 07:00

Egyműszakos munkarend és állásidő a Duna Furnace-nél

Rahul Yenurkar a Liberty Dunaújváros társaságcsoport cégvezetőjeként arról tájékoztatta a társaságcsoporthoz tartozó Duna Furnace Dunai Vasmű Kft. munkavállalóit, - elmondása szerint konzultációt kezdeményezve az üzemi tanáccsal és a szakszervezetekkel, - hogy a nehéz acélpiaci körülmények miatt arra kényszerülnek, hogy ideiglenesen átszervezzék a munkarendet.

Duol.hu

Ezzel a műszakos munkavállalókat szakaszos, egyműszakos (délelőttös) munkarendbe helyezik át és/vagy állásidőre küldik őket. Mindezt a költségek optimalizálásával indokolta a cégvezető, hogy biztosíthassák a munkahelyek megmaradását.
Ígéretük szerint folyamatosan figyelik az acélpiac helyzetét és amint lehetséges visszaállítják a munkarendet, a műszakbeosztásokat, illetve újraindítják a nyersvas- és acélgyártást.
Eddig a hírlevél érdemi része. Az kétségtelen - írja a HR portál -, hogy amikor a munkaidő a tervezettől rövidebb, vagy akár elmarad a munkáltató és/vagy munkavállaló oldalán felmerülő okból, akkor amennyiben a beosztott időben nem tudja teljesíteni foglalkoztatási kötelezettségét, akkor a munkavállaló állásidőre jogosult. Ha ezen időszakra a munkavállaló pótlékra is jogosult lett volna, akkor az elmaradt munkavégzés idejére járó pótlékokat is meg kell fizetni.
A hírlevélben Rahul Yenurkar azt ígéri, hogy a vállalat HR szervezete hamarosan felkeresi az érintett munkavállalókat annak érdekében, hogy részletes tájékoztatást adjanak és segítséget nyújtsanak az átmeneti időszakban. Hogy ez meddig tart, arra a Liberty Hírek nem tért ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!