Elismerések

2024.06.27. 17:30

Semmelweis-napi kitüntetések a kórházunkban

Ünnepségen ismerték el a kiváló munkát végzőket a Szent Pantaleon Kórházban

Fekete Györgyi

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Semmelweis Ignácra, az anyák megmentőjére emlékeztek a magyar egészségügy  napján a Szent Pantaleon kórházban. Az ünnepség keretében dolgozóik munkáját díjakkal, előléptetéssel ismerte el a kórház.  Dr. Kővágó Levente megbízott főigazgató  ünnepi beszédében beszámolt az elmúlt egy év legfontosabb eseményeiről, majd megköszönte a kórház minden dolgozójának az egész éves munkáját és gratulált a kitüntetetteknek. 

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő szintén köszöntötte a kórház dolgozóit. Beszédet mondott Barta Endre DMJV alpolgármestere is az ünnepségen, és a Móricz iskola diákjai adtak ünnepi műsort.  Az ünnepség protokolláris része a különböző díjak és elismerések átadásával folytatódott.  A dunaújvárosi kórház legmagasabb elismerése a Szent Pantaleon emlékérem, amelyet minden évben az intézmény három működési területéről egy-egy személy kaphat. Az idén a díj birtokosa  Dr. Szabó Zoltán főorvos, Wittman Attiláné osztályvezető főnővér, Parzinkasz Panajota titkárnő.

 Dr. Szabó Zoltán a  belgyógyászati osztály főorvosának méltatásában elhangzott, hogy 1987-ben végzett a Semmelweis Egyetem általános orvosi karán, s ezt követően kezdett el dolgozni a kórház belgyógyászati
osztályán. Szakvizsgáját belgyógyászatból 1992-ben tette le. Pályája kezdetétől nagy érdeklődést mutatott a diabetológia és endokrinológia iránt, ezért a fekvőbeteg osztályon végzendő tevékenysége mellett
1993 óta ezen szakrendelések munkájában is aktívan részt vesz. Ehhez kapcsolódóan 2014-ben megszerezte a diabetológiai licence-vizsgát is. Több évtizede magas színvonalú gyógyító munkát végez. Folyamatosan képezi magát, a kongresszusok állandó résztvevője, a Diabetológiai Társaság tagja. A páciensekkel, kollégákkal humánus, empatikus, segítőkész, a kórházból bárki bizalommal fordulhat hozzá. Munkáját pontosság, alaposság,
vidámság jellemzi, jó hangulatot teremt az osztályon.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Wittman Attiláné osztályvezető főnővér az  infektológiai osztályon , 1988-tól dolgozik a kórházban, Pályafutását tanfolyamos ápolóként kezdte, 1990-ben általános ápoló, majd 1 év múlva felnőtt szakápoló lett. Később leérettségizett, majd 2012-ben felsőfokú ápoló képesítést szerzett. 34 éve az Infektológiai Osztály munkatársa, ahol
2009-től főnővér-helyettesi, majd 10 év múlva osztályvezető főnővéri megbízást kapott. Igazi gondos háziasszonya osztályának. Ápolásszakmai és emberi kérdésekben is bizalommal fordulhatnak hozzá beosztottjai. Csendes,
halkszavú, nyugalmat sugárzó természetével pozitívan hat a környezetére. A segítés és törődés jellemzi mindennapjait. 

 Parzinkasz Panajota  2008-tól dolgozik az intézményben, jelenleg titkárnő a gazdasági igazgatóságon. A gazdasági igazgatóság és a kapcsolódó osztályok széles körű adminisztrációs munkáját, annak koordinálását végzi. A rábízott összetettebb feladatokat is önállóan ellátja, a gazdasági terület minőségirányítási dokumentumait  teljes körűen, precízen kezeli, naprakészen tartja.  Munkabírása nagy, lelkiismeretes, szorgalmas dolgozó.  Nagy odafigyeléssel, hatékonyan oldja meg a rábízott feladatokat, segítve ezzel a közvetlen munkatársai és a gazdasági igazgató munkáját.

Kiváló dolgozó lett: Dr. Benesóczky Viktória főorvos AIBO, Barna Gabriella pszichológus neurológia, Szoporiné Szenczi Éva részlegfelelős műtősnő központi műtőszolgálat,  Marczinus Anna ápoló szemészet, Dömény-Szabó Emese szociális munkás mozgásszervi rehabilitáció, Vida Krisztina osztályos adminisztrátor traumatológia
Dr. Parapatics Zsanett osztályvezető jogi osztály, Kerek Nárcisz osztályvezető-helyettes műszerfenntartási és koordinációs osztály.

Főorvosnak nevezték ki dr. Tirczka Zoltánt,  és adjunktusi kinevezésben részesült dr. Drávai Éva Eszter, dr. Ivády Veronika,  és dr. Takács Máté.

Ifjú reménységünk elnevezésű díjat ezúttal Dr. Fábián Milán és Kóré Alíz Gréta  kapta.

Dr. Fábián Milán rezidens a fül-orr-gégészeti osztályon.  Kóré Alíz Gréta orvosi diagnosztikai analitikus a radiológiai osztályon.  2023-ban végzett a Pécsi Tudományegyetemen.  Mindkét fiatal a jellemzésük szerint a jövő reménységei lehetnek.
Dicséretben részesültek

Dr. Fekete Ramóna főigazgatói dicséretben, Dr. Forgács Veronika PhD orvosigazgatói dicséretben, Dr. Fehér Henrietta stratégiai igazgatói dicséretben, Staudt Zsuzsanna ápolási igazgatói dicséretben,  a textil raktár dolgozói (Rend Hajnalka, Kovács Gabriella) gazdasági igazgatói dicséretben részesültek.

MESZK „Elismerő Oklevél”  díjat a  pályakezdő, betegágy mellett dolgozó ápolók részére  alapították, ez alkalommal Rabi Nikolettnek és Papp Grétának adományozták. Mindkét fiatal hölgy lelkiismeretesen igyekszik végezni a munkáját, s folyamatosan képzik magát.

Minőségi szakdolgozói díjat alapított a „Minőségi Ápolásért” alapítvány, amelyet ez alkalommal Horváth Gáborné – Csecsemő- és Gyermekosztály, Károlyi Irén – Szemészeti Osztály, Kovács Orsolya – Belgyógyászati Összevont Osztály, Löttös Marianna – Fül-Orr-Gégészeti Osztály, Margitics Natalia – Intenzív Osztály.

Az ünnepség fogadással ért véget.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában