Bűnmegelőzés

2024.05.03. 15:00

Hogy ne váljon áldozattá egy kisapostagi lakos sem

Nagyon hasznos és aktuális előadást hallhatnak azok, akik részt vesznek Kiss Dénes és Király Balázs, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársainak fórumán.

Duol.hu

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A téma sajnos nagyon aktuális. Talán önök is olvasták cikkeinket, amelyben megírtuk, hogy Brazíliában fizettek egy dunaújvárosi polgártól lopott kártyaadatokkal, vagy arról, hogy 2,3 millió forintot emeltek le egy dunaújvárosi személy számlájáról, de említhetnénk azt is, hogy futárcéges módszerrel verték át a futárcég dunaújvárosi alkalmazottját. Talán a legmegdöbbentőbb eset az volt, amikor egy dunaújvárosi nénit 14 millió forinttal akart megkárosítani egy csaló. Szerencsére az utóbbi meghiúsult, mert a néni ismerőse (akinek elmondta, hogy mi történt vele) felismerte a csalást.

Az említett esetek az utóbbi pár hónap eseményei csupán, tehát nem lehet ritkán előforduló visszaélésekről beszélni. A helyzet valós, bárkit elérhetnek a csalók, ha nem ismerjük fel a trükkjeiket. Márpedig széles skáláját mutatják az ördögi kreativitásuknak.

A kisapostagi fórum elsődleges célja, hogy a helyi polgárok ne váljanak áldozatokká és valós képet kapjanak arról, hogy milyen módon tudnak segítséget kérni és kapni a rendőrségtől, ha megkörnyékezik őket a csalók akár telefonon, akár az interneten keresztül. 

Az előadásokat két Kisapostagon élő rendőr tartja. Király Balázs nyomozó, a fórum ötletgazdája a segélyhívó-számról beszél majd. Elmondja az ingyenes szolgáltatás hátterét, működését és kitér arra is, hogy mikor kell a segélyhívó számot tárcsáznunk és milyen esetekben tud segíteni a körzeti megbízott. A másik előadó Kiss Dénes rendőr őrnagy lesz, aki a rendőrkapitányságon bűnmegelőzéssel foglalkozik, tehát a legilletékesebb a csalások megelőzését illetően. Előadása után jó eséllyel ismerjük fel a csalók módszereit, így nem válunk áldozattá.

A témák aktuálisak és mint olvashatták rendkívül hasznosak lesznek. 

Legyünk minél többen Kisapostagon, 2024. május 6-án, délután fél ötkor az önkormányzati épület földszinti előadótermében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában