Katasztrófavédelem

2024.06.18. 16:00

A legújabb teszt nyár veszélyeire is felhívja a figyelmet

Elkészült a katasztrófavédelem legújabb interaktív tesztje. A téma ezúttal is aktuális: az aratáshoz kapcsolódó mezőgazdasági tüzek megelőzésével és a nyár veszélyeivel foglalkozó kérdéseket lehet megválaszolni - írja honlapján a vármegyei katasztrófavédelem.

Duol.hu

Fotó: Teknős Miklós

A kvíz továbbra is a megelőzést helyezi a fókuszba, illetve olyan szabályzókra hívja fel a figyelmet, amelyekben foglaltak betartásával elkerülhetőek a mezőgazdasági tűzesetek, vagy a személyi sérülések. 

Egyértelművé teszi, hogy milyen előírások vonatkoznak a gazdasági területeken dolgozókra, hol és hogyan lehet dohányozni, melyek azok a körülmények, amelyek miatt tilos rágyújtani bizonyos helyeken vagy időszakokban. 

A teszt foglalkozik azzal is, hogy a közelgő nyári melegben hogyan, milyen körülmények között lehet megmártózni a szabad vizekben, mi tilos és mi megengedett.

A szabályok minden esetben arra szolgálnak, hogy védelmet, biztonságot teremtsenek, egyértelműen meghatározzák, milyen feltételek mellett végezhető az adott tevékenység.

A teszt elérhető a Lakosság menüpontban. 

Hasznos tudáspróbaként töltse ki a korábbi teszteket is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában