Rendőrség

2024.07.04. 15:00

A biztonságról a fesztiválszezon idején

Már csak egy hét, és elstartol az EFOTT, Magyarország egyik legrégibb és legnépszerűbb zenei fesztiválja, amelyet minden évben más helyszínen, 2015 óta azonban rendszeresen a Velencei-tónál szerveznek – írja közösségi oldalán a vármegyei rendőr-főkapitányság.

Duol.hu

Forrás: A rendőrség Facebook oldala

A nyári fesztiválok felejthetetlen élményeket nyújtanak, de nem szabad megfeledkeznünk a biztonságról sem! Íme néhány hasznos tanács, amelyeket érdemes megfogadni a zavartalan szórakozás érdekében: 

🟠 Ne vigyél magaddal nagy értékű tárgyakat! Telefont, pénztárcát, iratokat mindig tartsd biztonságos helyen, lehetőleg belső zsebben, vagy zárható táskában! Lehetőség szerint élj a prepaid kártyás fizetési lehetőséggel és csak a szükséges összeget töltsd fel!

🟠 Ha autóval érkezel, mindig zárd be, ablakait húzd fel, és látható helyen értékes dolgot ne hagyj!

🟠 Érkezéskor tájékozódj a fesztivál területéről! Ismerd meg a kijáratokat, elsősegélynyújtó pontokat és rendőrség, valamint a biztonsági szolgálat elérhetőségét!

🟠 Soha ne fogadj el idegentől innivalót! Fogyassz elegendő vizet, és ügyelj a megfelelő táplálkozásra, pihenésre is!

🟠 Soha ne vezess alkohol hatása alatt! Előre tervezd meg a haza utat!

🟠 Ne maradj egyedül! Társaiddal előre beszéld meg, hol találkoztok, ha valaki eltűnne!

🟠 Kerüld a gyanús helyzeteket és személyeket! Ha mégis ilyet tapasztalsz, értesítsd a biztonsági szolgálatot, vagy a rendőrséget! Baj esetén segíts másokon és hívd a 112-es segélyhívó számot!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában