Vádemelés

2024.07.05. 11:00

Autókat bontott két férfi engedély nélkül

Duol.hu
 

A Székesfehérvári Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik  használaton kívüli autók bontását előírt képesítést és engedély nélkül végezték – tájékoztatta szerkesztőségünket Jászberényiné dr. Király Teodóra a Fejér Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint az egyik férfi megállapodott egy személlyel arról, hogy a négy használaton kívüli és működésképtelen gépkocsit tőle elviszi, majd szétszerelésüket követően azokat a hulladéktelepen leadja. A férfi a négy autót egy enyingi ingatlanon tárolta, majd a másik vádlottal 2022. május 7-én alkatrészeire bontotta. A vádlottak cselekményét a helyszínen járőröző rendőrök észlelték és leleplezték.

A vádlottak a gépjárművek bontását a jogszabály által előírt képesítés és engedély nélkül, nem az előírásoknak megfelelően végezték.

A megindult büntetőeljárás alatt az egyik vádlott az autókat egy hulladéktelepen leadta, azokat értékesítette.

Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben, tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában