Két héten át

2024.07.17. 08:02

Gyermekzsivajtól volt hangos Pálhalma

Molnár Emese

Forrás: BVOP

A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, valamint a Pálhalmai Agrospeciál Kft. idén is szervezett nyári tábort a munkatársaik gyermekei számára. 

Forrás: BVOP

Két turnusban fogadták a táborozókat július 1-12. között. Mint arról a bv. beszámolt, minden napra szerveztek izgalmas, érdekes elfoglaltságokat a fiataloknak, és közben hasznos ismeretekkel is felvértezték őket a szakemberek. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya például az iskolai erőszak, bántalmazás témába tartott foglalkozást, majd játékos feladatokon keresztül ismerkedtek a gyerekek a rendőrég munkájával, a közlekedésbiztonsággal. 

Forrás: BVOP

A táborban a csapat- és sorversenyek során nagy hangsúlyt kapott az esélyegyenlőség és egymás érzékenyítése is. Játékos formában tapasztalták meg a gyerekek, milyen, amikor elveszítik látásukat: „vakon”, társaik hangjára hagyatkozva vezették kapura a labdát. A szellemi vetélkedők, kézműves foglalkozások mellett a csapatok ellátogattak a moziba, az előszállási állatkertbe és a rekkenő hőségben habpartival hűsöltek.

Forrás: BVOP

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában