Ügyészség

2024.09.05. 15:00

Veszélyes hulladékot szállított és rakott le egy férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy székesfehérvári építési területről veszélyes hulladékot is tartalmazó hulladékot szállított el és rakott le külterületen engedély nélkül – áll az ügyészség szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében.

Duol.hu

Forrás: Ügyészség

A vádirat szerint a férfi hulladékgazdálkodási engedéllyel nem rendelkezik, azonban ennek ellenére 2022. július 13-án megkereste telefonon egy cég ügyvezetőjét annak érdekében, hogy a vezetése alatt zajló építkezésen összegyűlt hulladék elszállításában vele megállapodjon. A vádlott két ismeretlen társával az építkezésről mintegy 5-10 köbméternyi építési hulladékot, köztük 5 db 10 literes bitumenes dobozt szállított el az ügyvezetővel történt egyeztetést követően, aki azonban nem tudott arról, hogy a vádlott engedéllyel nem rendelkezik a hulladék elszállítására. A vádlott a hulladékot Székesfehérvár külterületén, egy magánszemély ingatlanán helyezte el annak ellenére, hogy a hulladék lerakására nem volt engedélye.

A bitumenes dobozok veszélyes hulladéknak minősülnek. 

Az ingatlan tulajdonosát az egyik vadásztársaság elnöke értesítette arról, hogy az ingatlanán hulladékot raktak le. A tulajdonos a hulladék elszállításáról saját költségén gondoskodott. 

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, valamint vagyonelkobzást indítványozott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában