Hamis befektetés

2024.08.25. 14:00

Harmincöt millió forintot csaltak ki a nőtől

Akár helyben is történhet olyan súlyos összegű csalás, amelynek egy budaörsi nő esett áldozatul a napokban.

Molnár Emese

Illusztráció

Fotó: Fehér Gábor

Intő példaként szolgáljon a rendőrség beszámolója az esetről, legyünk elővigyázatosak! 
Mint írták, online csalók hamis befektetési lehetőségekkel kecsegtették a nőt. Egy internetes oldalon regisztrált, majd azonnal egy férfi hívta és az általa megadott e-mailben szereplő számlaszámra 100 ezer forintot kellett „regisztrációs díjként” utalnia. Ezt követően a csaló bűntársa, egy másik férfi lépett vele kapcsolatba. Brókernek adta ki magát  és további összegeket kért különböző számlaszámokra, azt állítva, hogy azok nyereséges befektetésekhez vezetnek. A nő végül több, mint 35 millió forintot vesztett el, miután rájött, hogy csalás áldozata lett. A rendőrségre ment feljelentést tenni, amikor a magát brókernek kiadó férfi még erőszakosabban utalva kért további összegeket. Erről hangfelvétel is készült:

Az áldozattá válás elkerülése érdekében fogadjuk meg a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • A befektetés előtt mindenképpen érdemes internetes keresésekkel tájékozódni az adott szolgáltatásról, hiszen a korábbi károsultak bejegyzései segíthetnek abban, hogy ne Ön váljon a következő sértetté.
  • Ha egy szolgáltatás feltűnően nagy hozamot ígér, úgy érdemes élni a gyanúval.
  • A befektetések alkalmával ne adják meg személyes adataikat az interneten, ne küldjenek illetéktelen személyeknek okmánymásolatokat, illetve ne adjanak távoli hozzáférést számítógépükhöz!
  • Amennyiben a szolgáltató további pénzt kér azért, hogy a már befektetett pénzt visszautalja, vagy már befektetett hasonló szolgáltatásba, de érésének ellenére sem utalják vissza a pénzét, jelezze a rendőrségen!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában