Mentésből jeles!

2 órája

A dunaföldvári baleset után az árvízi védekezéshez sietett a drónos csapat

Dunaföldvár - Szeptember 23-án, múlt hétfő hajnalban baleset történt az M6-os autópályán Dunaföldvár térségben. A Pécs felé vezető oldalon, a dunaföldvári pihenőhely közelében két személyautó csapódott az árokba.

Molnár Emese

Az esetről hírportálunk is beszámolt a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltóság bejegyzése alapján. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság további részletekkel szolgált. Mint arról beszámoltak, összeütközött két személygépkocsi múlt hétfő hajnalban az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán, a dunaföldvári térségben. Mindkét személyautó a vízelvezető árokba csapódott, az egyik az oldalára borult. A Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság drónos csapata éppen Bajára tartott, amikor a sztráda szélén egy elakadásjelzővel várakozó kamionra figyeltek fel, majd háromszáz méterrel távolabb észrevették az árokban lévő, összeroncsolódott járműveket és mellette a sérülteket.

dunaföldvári
A dunaföldvári baleset sérültjeihez sietett a katsztrófavédelem drónos csapata, Olasz András és Gaál Tamás. Fotó: BM OKF

A drónszállító terepjáró kék lámpáját bekapcsolva félrehúzódtak, és a sofőrök segítségére siettek. Olasz András tűzoltó százados, a drónosok vármegyei parancsnoka és Gaál Tamás tűzoltó alezredes, mentor a műveletirányító ügyelet közreműködésével, EDR rádión kért további segítséget, tűzoltók riasztását, a mentőszolgálat és a rendőrség értesítését.

A két súlyosan sérült sofőrt biztonságba helyezték, ellenőrizték, hogy a járművekből nem szivárog az üzemanyag. Az egyik autó külföldi vezetőjétől angol nyelven sikerült információkat szerezni, érdeklődtek sérüléseiről és utasai felől, ám a sofőr elmondta, hogy egyedül utazott.

A felderítés és az elsősegélynyújtást követően megérkeztek a társszervek, a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltóság áramtalanította a járművet, a drónosok ezután folytatták útjukat Bajára, ahol az árvíz elleni védekezésnél teljesítettek feladatot.

A Fejér vármegyei csapat a baleset után az árvíz elleni védekezésnél teljesített feladatot. Fotó: BM OKF

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában