Rendőrség

2024.09.11. 08:00

A gyalogosokat és a biciklisek is figyelik a rendőrök

A rendőrség munkatársai 47 gyalogost és 72 kerékpárost állítottak meg az év 36. hetében szabálytalan közlekedés miatt - adta hírül közösségi oldalán a vármegyei rendőr-főkapitányság.

Duol.hu

Forrás: A rendőrség Facebook oldala

Néhány példa, ami okot adott : síneken átkelés tiltott helyen, kerékpárút szabálytalan használata gyalogos által, járda használata kerékpárútként, fényvisszaverő mellény hiánya lakott területen kívül sötétedés után, úttestre lépés körültekintés nélkül. Ők a közlekedés legvédtelenebb szereplői, fokozott védelemre és figyelemre szorulnak, ugyanakkor az általuk elkövetett szabályszegések visszaszorítása és a közlekedési balesetek megelőzése is fontos cél.

Rajtuk kívül 52 olyan gépjárművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök az elmúlt héten, akik az előzés és elsőbbség szabályait nem tartották be. Az ellenőrzött sofőrök közül a kanyarodás és irányváltoztatás szabályait 16-an szegték meg, a követési távolságot pedig 10-en nem tartották be. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt a rendőrök 125 esetben intézkedtek és 6 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

A közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a balesetek számának csökkentése érdekében továbbra is lehet számítani fokozott rendőri jelenlétre, közlekedésrendészeti ellenőrzésekre Fejér vármegyében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában