Szent Adorján-napi ünnepség

3 órája

Elismerést kapott a pálhalmai bv. intézet hat kollégája is

Szent Adorján-napja alkalmából dr. Tóth Tamás bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka köszöntötte a kollégákat, s jutalmakat adott át a kiemelkedő teljesítményt, példás szolgálatellátást nyújtó munkatársaknak.

Molnár Emese

Forrás: BVOP

Szeptember 8-án ünnepeljük Szent Adorján napját, aki 1996 óta a büntetés-végrehajtási szervezet védőszentje. A legenda szerint Nikodémiai Adorján a római császár katonatisztje volt, és a keresztény hite felvállalásáért kivégezték Konstantinápolyban időszámításunk előtt 304-ben. Mártírhalálával a keresztény hit bátor védelmezőjeként tekintenek rá, így vált a katonák, a börtönőrök és a hóhérok védőszentjévé.

Mint arról a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága beszámolt, Szent Adorján-napja alkalmából szeptember 10-én tartották meg a központi ünnepséget, amelyen dr. Tóth Tamás bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka elismeréseket adott át a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet több kollégájának is.

Forrás: BVOP

Miniszteri elismerő oklevelet vehetett át, s egyben pénzjutalomban részesült Cséri Zoltán János címzetes dandártábornok, a Pálhalmai Agrospeciál Mezőgazdasági Termelő, Értékesítő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője; valamint Kiss Péter alezredes, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnok-helyettese.

A Büntetés-végrehajtási Szolgálatért emlékplakett "bronz" fokozatát (és az ezzel járó pénzjutalmat) adományozták Fonyódi Andrea alezredesnek, a pálhalmai bv. intézet kiemelt főelőadójának.

Forrás: BVOP

A huzamosabb időszakon át végzett és a szervezet céljainak megvalósítása terén kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül századosi rendfokozatba léptették elő Horváth-Siba Szilvia főhadnagyot, a pálhalmai intézet megbízott alosztályvezetőjét.

Pénzjutalomban részesült még Szabóné Hrozik Nóra százados, az intézet fegyelmi és nyomozótisztje; illetve Zsargó Barnabás százados, biztonsági tiszt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában