Rendőrség

2024.09.10. 08:00

Mindenki épségben a partra jutott

Bár a meteorológiai nyár már véget ért, szeptember második vasárnapján a Velencei-tónál mégis sok dolguk akadt a vízi rendőröknek - adta hírül közösségi oldalán a vármegyei rendőr-főkapitányság.

Duol.hu

Forrás: A rendőrség Facebook oldala

Mint írták vasárnap, kora délután a Velencei-tó Nagy-tisztás nevű vízterületén egy sporttevékenységben elfáradt szörföst vettek észre. A nő elmondta, 🗣hogy már egy órája próbálja elérni a partot, és nagyon kimerült. A rendőrök a budapesti lakost szolgálati kisgéphajójukba emelték, és vízi eszközét is a partra vontatták. 

Nem sokkal később egy kiteszörfözőt közelítettek meg, akinek az ernyője a tóba esett, majd megtelt vízzel, és így használhatatlanná vált. Az extrém sportolót – aki nem viselt mentőmellényt, emiatt figyelmeztetést kapott – sérülésmentesen szállították partra. 

Alig negyedóra elteltével a Kőhalasi vízterületről érkezett bejelentés egy meghibásodott vitorlás kishajóról. A bajbajutottak elmondták, hogy a dinnyési csónakkikötőből indultak, de időközben elszakadt a vitorlájuk, és a nádasba sodródtak. A mentés során senki nem sérült meg, és a kishajót is sikeresen partra juttatták. Az apát és fiát a mentőmellény használatának elmulasztása miatt figyelmeztették.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában