Szezonrajt

2 órája

A fiatalok fejlődése mellett több mérkőzést nyerni

Ezen a héten rajtol a 2024/2025. évi röplabda NB I Extraliga alapszakasza. A Dunaújvárosi KSE együttese szombaton délután a TFSE vendégeként kezdi meg szereplését. A fiatalok fejlődése mellett remélik, tudnak meglepetéseket is okozni a szezonban.

Gróf András

A DKSE a TFSE vendégeként szombaton játssza első mérkőzését

Fotó: Utánpótlás Sportfotó

A most induló bajnokságra tizenkét csapat nevezését fogadta el a Magyar Röplabda Szövetség, amelyek az alapszakaszt követően rájátszásban küzdenek majd a végső helyezésekért. Az 1-8. a felsőházi, míg a 9-12. helyezett az alsóházi rájátszásban folytatja. A dunaújvárosi együttes felkészüléséről, céljairól Tomanóczy Tibor vezetőedző nyilatkozott, aki szerint a fiatalok fejlődése is fontos lesz.

a fiatalok fejlődése
A fiatalok fejlődése is fontos lesz Tomanóczy Tibor számára
Fotó: LI

– Augusztus 21-én kezdtük a tréningeket, egészen szeptemberig napi két edzéssel készültünk. A tanév megkezdését követően azonban már csak délután tudunk gyakorolni. Sajnos azonban nem a megszokott ritmusban és időpontban gyakorolhatunk, így nehéz minőségi munkát végezni, bioritmust és formát időzíteni – kezdte a beszélgetést a szakvezető.

– Milyen változások történtek a játékoskeretben az elmúlt évhez képest?

– A nyári átigazolási időszakban távozott Kisházi Valentin, Gőczi Dániel, valamint Juhász Barnabás. A fejlődése reményében viszont érkezett hozzánk Horváth Botond, aki ugyan magyar állampolgár, de eddig Svájcban, illetve Ausztráliában élt. Rajta kívül minket választott még Rostás Gergő, aki eddig az amatőr ligában játszott és szeretné magát magasabb szinten megmérettetni.

A fiatalok fejlődése

– Mi lehet az együttes célja a most rajtoló szezonra? 

Az biztos, hogy nem leszünk bajnoki aranyérmesek, de a fiataljaink fejlődni tudnak. Az eddigi edzések jó hangulatban teltek, figyelmesek a srácok. Bízom benne, tudunk majd meglepetést okozni a szezon során. 

Alapvető célunk az, hogy több mérkőzést megnyerjünk, mint tavaly, és hétről hétre látszódjon a fejlődés a gyerekeken. Felkészülési mérkőzést nem játszottunk, hiszen már megkezdődött az U20-as korosztálynak a bajnokság, ahol tulajdonképpen szinte a felnőtt csapat minden kerettagja pályára léphet.

– A Magyar Kupában is rajthoz áll a gárda.

– A nyolcaddöntőben a Kecskeméti RC együttese lesz az ellenfelünk. A továbbjutás kérdése novemberben két mérkőzésen dől majd el. Bízom benne, hogy nem fogunk szégyent vallani, hiszen ők is elsősorban fiatalokkal készülnek.

Nehéz, de nem lehetetlen küldetés részünkről a továbblépés kiharcolása, hiszen hasonló korosztályú játékosok szerepelnek az ellenfélben is.

A nyitó forduló további párosítása a következő: 

  • Kecskeméti RC – Pénzügyőr SE
  • MEAFC-Peka Bau – GreenPlan-VRC Kazincbarcika
  • MAFC – Debreceni EAC
  • Fino Kaposvár – Vidux-Szegedi RSE
  • Dág KSE – MÁV Előre Foxconn

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!