Ágazati alapvizsgákat is szerveztek

2023.06.28. 17:00

Így sikerült a fogvatartottak érettségije

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, idén első alkalommal biztosított helyszínt és lehetőséget a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet a mélykúti objektumában arra, hogy kihelyezett vizsgáztatás keretében érettségizhessenek a fogvatartottak a börtön falain belül.

Molnár Emese

Forrás: bv

A bv. intézet a héten közölte, hogy a hét vizsgázó az írásbeliket követően június 26-án sikeresen teljesítette a szóbeli felelet is, ráadásul a héttagú bizottság mind a hét vizsgázó fogvatartottat megdicsérte, értékelésében külön kitért az angol szóbelin nyújtott teljesítményekre. Mint azt az intézet hangsúlyozta, az érettségi bizonyítvány megszerzése mérföldkő minden ember életében, ami a börtön falain belül még nagyobb jelentőséggel bír. Hatalmas lépés ez a reintegráció útján és ékes bizonyítéka annak, hogy akarattal, szorgalommal és kitartó munkával a kitűzött cél elérhető. Az elért szép eredmények reményeik szerint erőt adnak majd a jövő évben végzős 12. évfolyamos tanulóik számára is, és jó példával szolgálnak arra, hogy érdemes tanulni, változni és továbbhaladni a már megkezdett, de időnként nehéznek tűnő társadalmi elvárásnak megfelelő úton.

Forrás: bv

A pálhalmai intézet az általános- és gimnáziumi oktatás mellett, a reintegrációs elvárások érdekében lehetőséget biztosít arra is, hogy a fogvatartottak szakmát szerezzenek. Idén, az első tanév végén elméleti és gyakorlati ismereteikről ágazati alapvizsgán kellett számot adniuk azoknak a fogvatartottaknak, akik szakképzésen vesznek részt. A mostani vizsgán a sándorházi objektumban 17 szakács, Bernátkúton 15 burkoló, Mélykúton 12 kertész tanuló bizonyította tudását, közülük többen is kiemelkedően teljesítette a feladatot. A bv. hozzátette, szeptembertől folytatódnak a képzések és a felkészülés a 2024 júniusában esedékes digitális szakvizsgákra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában