Névváltoztatás, Pitypang Csoport, óvodaépítés

2023.07.21. 15:00

Szent Pantaleimon Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Igencsak mozgalmasan telnek a mindennapok a tanévzárást követően is a Gárdonyi iskolában – vagyis a volt Gárdonyi iskolában, ugyanis mint arról Szóládi Zoltán, a többcélú intézmény igazgatója lapunknak beszámolt, a hiánypótlásokat követően zöld utat kaptak és megérkezett az illetékes minisztériumtól a jóváhagyó határozat, így szeptember 1-től Szent Pantaleimon Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néven működik tovább az intézményük.

Molnár Emese

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Ahogy a nevében is szerepel, szeptembertől elindul az óvodai egységük is. Mint arról korábban írtunk, az eredeti elképzelések szerint a Csiperke magánóvoda közössége teljes egészében átkerül hozzájuk. Időközben megváltoztak az igények, és új irányt vett a leendő Pitypang Csoport: két tapasztalt, szakképzett óvónő érkezik egy másik intézményből hozzájuk, akik a már előzetesen jelentkezett tizenhat aprósággal fognak foglalkozni (még van négy szabad helyük). Az új óvoda a Római körúti épületükben kap helyet, ám a magas energiaárak miatt sokáig nem kezdték el az átalakítási munkálatokat. Éppen ezért, ideiglenes megoldásként a Dunaújvárosi Óvoda Duna-parti tagintézményének különálló C épületrészében fogják megkezdeni a nevelési évet szeptemberben. Erről már megköttetett az önkormányzattal a szerződés. Időközben újabb fejlemény történt az ügyben, mégpedig az, hogy a jövő héten érkeznek a szakemberek, és megkezdik az átépítési munkálatokat az újonnan létesülő óvoda területén. Mivel teljes megújul az iskola „A” szárnyának földszinti és első szinti része, nyilván nem végeznek a kivitelezéssel szeptemberre, de igyekeznek minden nagy zajjal járó folyamatot (elsősorban a bontási feladatokat) még a nyáron elvégezni. A munkálatok előre láthatólag öt hónapot ölelnek majd fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában