Tartalommal megtöltött közösségi tér

2023.09.24. 15:30

Szép és korszerű lett Kisapostag Piac tere

Egy település életében mindig óriási jelentőséggel bír, ha olyan területet fejlesztenek, ahol többfunkciós feladatokat, igényeket oldanak meg.

Horváth László

Már árusok is voltak a piacon

Fotó: Horváth László

Kisapostagon különösen hangsúlyos az utóbbi idők fejlődési irányában, hogy a lakossági összetétel örvendetes megfiatalodása mellett igyekeznek minden korosztály számára kedvező és mai kornak megfelelő életkörülményeket teremteni. Ennek egyik szép példája a szeptember 22-én, péntek délután átadott Piac tér. Az önkormányzati épület mögött kialakított félig fedett – a teteje mobilan összecsukható –  Piac tér nem csak az árusok és vevők érdekeit szolgálja majd, de itt kapnak helyet egyes közösségi rendezvények is. A téravatón elsőként Nagy Attila, Kisapostag polgármestere köszöntötte a megjelenteket. 

Nagy Attila Kisapostag polgármestere és Varga Gábor országgyűlési képviselő adta át  a legújabb fejlesztést
Fotó: Horváth László

– Az elmúlt években sok fejlesztés valósult meg településünkön, amit nem minden esetben ünnepelhettünk meg. Most azonban pótoljuk. Tíz évvel ezelőtt felmerülő ötletünk nyomán alakítjuk, formáljuk hivatalunk, települési központunk arculatát. Igyekeztünk olyan területet létrehozni, melyre mindannyian nagyon büszkék lehetünk. Nagyon bízunk benne, hogy a Piac és az új közösségi színtér élettel telik majd meg a mindennapok során. Eddig is több funkciót kapott a terület, amit a későbbiekben is bővíteni, folytatni szeretnénk – hallottuk többek között az elmúlt időszak és a jövő fejlesztéseinek történetét, irányát.

A piaci nyitva tartáson kívül közösségi színtér is az önkormányzat mögötti terület
Fotó: Horváth László

Nagy Attila polgármester után Varga Gábor a térség országgyűlési képviselője is méltatta a kisapostagiak település és közösségfejlesztő tevékenységét. Gratulált a projekt résztvevőinek. Kihangsúlyozta, hogy az új infrastruktúra hamarosan szervesen is beépül majd a helyiek életébe az összes előnyével együtt. Végül a közösség erejéről, a településen élők közös gondolkodásáról, példa értékű összefogásáról tett említést, melyet maga is nemegyszer megtapasztalt. 

Az átadó befejezésében a gyakorlatban is kipróbálhattuk, milyen érzés szép, tiszta, korszerű, parkolóval és vizes blokkal is ellátott Piac téren vásárolni a meghívott kézműves kereskedők segítségével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában