Vádemelés

2024.04.19. 19:00

Késsel raboltak ki egy dohányboltot Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt azzal a három férfival szemben, akik késsel raboltak ki egy dohányboltot Dunaújvárosban.

Duol.hu

Illusztráció!

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a terheltek 2023. augusztus 10-én megállapodtak abban, hogy kirabolnak egy dohányboltot és a megszerzett pénzen megosztoznak.

Az egyik vádlott a fejére egy, a szeménél kivágott pólót húzva, egy nagyméretű késsel bement az egyik dunaújvárosi dohányboltba és ott az eladót arra kényszerítette, hogy a bevételt adja át a részére. Eközben a társa az utcán figyelt. A vádlott a kiszolgálópultnál lévő plexi nyíláson keresztül benyúlt a késsel, azt az eladó felé tartva követelte a pénzt, aki eközben a pánikgombot megnyomva értesítette a rendőrséget. A férfi a fiókban kutatást végzett, azonban pénzt nem talált, ekkor dühében a pultról a monitort és a kasszagépet a földre söpörte, majd a pultról egy doboz cigarettát eltulajdonítva a helyszínről elmenekült. A harmadik terhelt a bűncselekmény elkövetéséhez szükséges ruhát biztosított a társának.

Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, egyikükkel szemben vagyonelkobzást, a letartóztatás fenntartását, valamint a korábban más bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását, míg másikukkal szemben a más bűncselekmény miatt kiszabott fegyházbüntetés vonatkozásában a feltételes szabadság megszüntetését indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában