Anyák napi figyelmesség

2024.05.06. 13:00

Bárki kivehetett egy szál virágot a csokorból, és elvihette édesanyja sírjára

Szentes Kitti

Fotó: A szerző

Az anyák napja egy szép alkalom arra, hogy megünnepeljük és megköszönjük az édesanyáknak az áldozatos munkájukat és soha el nem múló szeretetüket. Sokan virággal, ajándékokkal vagy egyszerűen csak egy megható köszöntővel fejezik ki hálájukat az édesanyáknak, nagymamáknak. 

Sajnos vannak, akik már személyesen nem tudják köszönteni édesanyjukat, ezért is gondolt egyet a perkátai Kiss Veronika, vagy ahogyan mindenki ismeri a településen NIKA Virágmíves, és a temető bejáratához helyezett ki vágott virágokat, hogy akik szeretnék köszönteni elhunyt szerettüket csak fogjanak meg egy szál virágot és helyezzék szerettük örök nyughelyére. 

Virágcsokor a temető kapujánál
Fotó: A szerző

Veronikáék néhány éve költöztek a fővárosi agglomerációból Perkátára. Majd nyitották meg virágüzletüket a településen. 

- Meguntuk a nagyvárosi forgatagot és egy csendesebb, élhetőbb helyre szerettünk volna költözni. Több települést megnéztünk a környéken, de Perkáta dimbes-dombos területe, jó földrajzi adottságai elvarázsoltak minket – mondja Veronika. A közeljövőben szeretnénk bővíteni üzletünket, és megnyitni egy kertészeti árudát, de még ezer féle ötlet van a fejemben – folytatja Veronika. 

Fotó: A szerző

A közösség hamar befogadta őket, látva, hogy értéket teremtenek és egy üde színfoltot hoztak létre a település központi részén. Virágüzletük, egy hajdani divatáru üzlet helyén nyílott, semmi kétség afelől, hogy a szépség, a minőség terén az előző üzlet magasra tette a mércét, de Nikának sikerült megugornia ezt a színpompás vágott és cserepes virágaival, valamint egyéb kiegészítőivel. És végül, de nem utolsó sorban jó szívűségből, emberségből úgy gondolom jelesre vizsgázott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában