Dunaújváros

2024.06.30. 18:56

Az Alfa szerelmeseivel telt meg a Szalki-sziget a hétvégén - képgalériával

Az elképesztő hőség sem futamította meg az olasz márka rajongóit, közel ezer Alfa Romeóval, izgalmas youngtimerekkel és oldtimerekkel, gyerekprogramokkal, esti bulikkal várták őket AlfaCityben, a Szalki-szigeten, ahol azért a strand is nagy vonzerő volt.

Balla Tibor

Fotó: Laczkó Izabella

Komoly szerencsét is magáénak tudhat az AlfaCity szervezőgárdája, ugyanis éppen a rendezvényük kezdési időpontjára nyitott meg a szabadstrand a Szalki-szigeten, így azok, akik több napra érkeztek kempingezni a találkozóra, azok enyhülést nyerhettek a hűs habok között. A rendzevény látogatottságáért nem lehet panasz, annak ellenére, hogy előbbre kellett hozniuk a tavaly elképzelt időpontot a Rockmaraton miatt, szombaton a déli órákban már megközelítette az ezret az a számláló, amely az érkező autókat regisztrálja. Ez különösen szép szám ahhoz képest, hogy 2001-ben, amikor először futottak neki egy rögtönzött találkozónak az Esztergomi bazilika előtt, akkor még éppen csak 35 autó és gazdája gyűlt össze. Azidőtájt kapta el az Alfás szerelem „fertőzését Halápi Zsolt István, aki azóta is kitartóan munkálkodik azon, hogy ez az összetartó közösség rendre összefuthasson rajongásának tárgyaival.

A rendezvény nyilván a „petrolhead”-ek Mekkája, azon belül is az olaszos életérzést preferálóké, akik erre a márkára esküdtek föl. Mindemellett állíthatom, hogy az is talált bámészkodni valót bőven, akit nem érintett meg ez a világ, ugyanis a szervezők évről évre komoly munkát fektetnek abba, hogy mindig valami újat, valami érdekeset nyújtsanak a találkozóra látogatóknak. Ennek csak egy része maga a találkozó, ahová az Alfa Amore jegyében hozzák el dédelgetett járműveiket  a büszke tulajok, a másik látványosságot a kitelepült tuning cégek és az alkatrész-, illetve kiegészítőkereskedők adják, és akkor még az igazán dús színpadi programokról nem is beszéltünk. Pedig van mit beszélni róla.

Fotó: LI


Idén az olyan standardok mellett, mint a felnikitartó verseny, még Alfás bringatúrát is szerveztek a Rácalmási-szigetekre gondosan kijelölve az útvonalat. A színpadi programok egy része még csak nem is magán a színpadon történt, hiszen előtte építettek egy rámpát egy emelvénnyel, amire az éppen bemutatandó különleges Alfa felhajtott és meg lehetett csodálni minden porcikáját a „kifutóra” állított modellnek. Ilyen volt például a különleges Alfa 33-as, az Alfa Romeo F11 és Alfa Romeo Berlina 2000 bemutatója, vagy a 70 éves Giulietta Sprint, amelynek gazdája Amerikából szerezte be azt sok-sok évvel ezelőtt, ahogyan azt ő maga elmesélte a színpadon. Az ő történetét is érdekes volt hallgatni, de azlán még ennél is érdekesebb volt az 50 éves az Alfetta GT tulajdonosának a szavait hallgatni, ő ugyanis nem kevesebb, mint 60 darabot birtokol az Alfa emblémás gépekből. Lehet-e ennél megszállottabb valaki? De nem csak a régebbi autók járták meg a színpadot, a találkozó egyik fénypontja az volt, amikor az Alfa Romeo Giulia GTAm gördült méltóságteljesen az emelvényre. Nem véletlenül kerültek elő pillanatok alatt az emberek az árnyékból kisebb tömeget alkotva a körbekerített terület körül, ugyanis ezt a sportautót versenypályára tervezték, ám közúton is használható. Az 500-as számnak nagy jelentősége van nála, ugyanis több, mint ötszáz lóerős, és mindössze 500 példány készült belőle a világon. Egy ilyen autónak a hangját hallani is élményszámba megy. Persze voltak gyerekprogramok is, hiszen egyfajta családi rendezvényről beszélünk, de Alfás tetkók versenye ia zajlott, fellépett az AlfaCity Band és táncosokkal is megtelt a színpad. Minden estére készültek szórakoztató programokkal is, hiszen ezek is erősítik az Alfás összetartozást.

Fotó: LI


Ahogyan minden komolyabb autós találkozón, itt is akadtak oldtimerek, joungtimerek és új típusok is, amiket testközelből meg lehetett csodálni, de valószínű sokáig élő élményt okozott az is a szerencsés gyerekeknek, akiket vittek egy kört az oldalkocsis, utánfutós, gyönyörűen felújított Vespával, csak hogy az olaszos életérzésnél maradjunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában