Érkezik az AlfaCity

2024.06.27. 13:00

Az év legjobban várt autós eseménye Dunaújvárosban

Idén nyáron Dunaújvárosban a Szalki-sziget ad otthont az Alfa Romeók legnagyobb hazai találkozójának, az AlfaCitynek. Az autós esemény, amely minden évben több ezer látogatót vonz, június 27-től három napon át várja az autórajongókat egy felejthetetlen élménysorozattal.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella

Csütörtöki kapunyitás és kemping

Az AlfaCity kempingje már június 27-én, csütörtök délután 16:00-kor megnyitja kapuit a legelszántabb résztvevők előtt. Azok, akik előre foglaltak kempinghelyet és rendelkeznek érvényes belépővel, már ezen a délutánon elfoglalhatják sátorhelyüket, és élvezhetik a strandot.

Pénteki programkavalkád

Pénteken, június 28-án reggel 8:00-kor kezdődik az igazi nyüzsgés. A korán érkezők a bejáratnál nem csak a karszalagjukat, sorszámozott matricáikat és az AlfaCity Magazin legújabb számát kapják meg, hanem extra ajándékokra is számíthatnak a kiállítók és szponzorok jóvoltából. A magazinban különleges emlékmatrica és szavazómatricák is helyet kaptak, amikkel a rendezvény legszebb autóira lehet majd szavazni.

A napot Halesz és HaNGyA, két ősalfás műsorvezető indítja, akik bemutatják a legizgalmasabb autókat és vendégeket. A színpadi programok 10:00-tól kezdődnek, egyek mellett felnikitartó versennyel, amelyet a Kovács Turbó Kft. szervez. Délután 17:00-kor indul az alfás bringatúra a közeli Rácalmási-szigetekre, egy kellemes 14 km-es kerékpározásra invitálva a résztvevőket.

Este 18:00-tól DJ Thomka melegíti be a közönséget, majd 20:00-kor a Golddance tánciskola professzionális csoportja varázsol látványos táncshow-t a színpadra.

Szombati csúcspontok

Szombaton, június 29-én szintén 8:00-kor nyitják a kapukat. A nap műsorvezetője Kertész Richárd, azaz Ricsifiú lesz, akit a TikTok videókból és 159-es Alfa Romeójáról már sokan ismerhetnek. A programok már reggel 10:00-kor kezdődnek egy különleges Alfa 33-as bemutatásával. Ezt követi a felnikitartó verseny újabb fordulója, majd a gyerekeké a főszerep a 11:00 és 17:00 között működő gyerekszínpadon.

Délben a 70 éves Giulietta Sprint, fél egykor az 50 éves Alfetta GT, majd egy órakor a 30 éves GTV/Spider kerül a reflektorfénybe. A délután folyamán több különleges autó is bemutatkozik, köztük az Alfa Romeo GTAm és a vadonatúj Alfa Romeo Junior, az első elektromos Alfa Romeo modell.

A napot az eredményhirdetés és a tombolasorsolás zárja 17:00-kor, majd az esti szórakozás DJ Willcox fellépésével és az EB-nyolcaddöntő mérkőzéseinek közvetítésével folytatódik.

Ne maradj le!

Az AlfaCity egy kihagyhatatlan esemény mindazok számára, akik rajonganak az autókért, különösen az Alfa Romeókért. Ne felejtsd el előkészíteni a jegyed, és érkezz időben, hogy minden programon részt vehess és kihasználhasd a rendezvény nyújtotta lehetőségeket. Viszlát a Szalki-szigeten, ahol a benzinvérűek paradicsoma vár a résztvevőkre!



 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában