Választás 2024.

2024.06.18. 20:00

Az ország legfiatalabb polgármestere

Ezt a címet az előszállási Kanik Péter viselheti június 9 óta. Szemre semmi változást sem látni rajta, ugyanolyan mosolygósan beszélget mindenkivel, mint korábban, de egy beszélgetésre időpontot kérni tőle, az már nem egy egyszerű dolog. Éppen ezért egy különleges alkalmi helyszínen, a nagykarácsonyi horgászversenyen, a tó partján találkoztunk. Akkor sem unatkozott.

Balogh Tamás

Kanik Péter Előszállás polgármestere

Gratulálni jöttem a figyelemreméltó győzelméhez 

- Nagyon köszönöm a gratulációt, ahogy mindenki másnak is! Az előszállásiaknak pedig ezt a bizalmat köszönöm, amivel ezt az eredményt velük együtt elértem. Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy engem választottak, boldog vagyok a sikerem miatt.

Egy amerikai filmekbe illő büfé kocsival érkezett, és a hot dog mellett a nyári melegben, jéghideg italokat is vártak tőle a pecások.

- Ez egy ilyen szakma, a vendégek hamar megmondják a kritikájukat, de azt is meg kell hallgassam, hogy aztán tanuljak belőle és legközelebb már tőlük is az elismerő szavakat kaphassam meg! Ahogy mások is, október 1-én fogok hivatalba lépni. Addig a seregélyesi Eötvös József kollégiumban nevelőtanárként dolgozok. A hátralévő szabadidőmet a felkészülésre fordítom. Úgy gondolom, hogy mindennek a kommunikáció az alapja. Mindenképpen szeretnék találkozni a most megválasztott képviselő testületünkkel, a hivatal dolgozóival is. Ugyanúgy a szomszéd települések vezetőivel is, hogy alaposabban megismerkedhessek velük. Mindenkivel meg kell beszéljük a dolgainkat, együtt kell működjünk egymással, mert az viheti előre a munkát. Együttműködve tudjuk sikeresen végigcsinálni a következő öt évet. Ezt a jövőben is így akarom csinálni. A jövőnk érdekében mindenkire szükség van. Az Ifjúsági Egyesület vezetője is vagyok, és ők mellettem álltak a korábbi közös tevékenységeinkben, és most is egy jól működő, baráti társaság a miénk. Nyilván az egyesületi munkát is tovább fogjuk folytatni. Nagyon fontosak a számomra, de a közösség előtt álló feladatokhoz a többi korosztályt is szeretném megnyerni. Ez nem új dolog, hiszen eddig is gyakran dolgoztunk velük együtt. Számítok az ő segítségükre, a munkájukra és a tapasztalatukra, amit remélem megfognak velem osztani.

Nagyon imponáló és jól hangzó terveket szőtt. Közülük melyek élveznek elsőséget, mikorra várja a beteljesülésüket?

- Ahogy említettem a legfontosabb, hogy először újból megteremtsük az összefogást a civilszervezeteink között, amik eddig is jól tudtak együttműködni. A rendezvényeinket folytatni akarjuk, azokat a szüreti bállal fogjuk megkezdeni, amit követnek az adventi rendezvények és a Mikulásfutás is, amiket szintén megfogunk szervezni. Ahogy adódik egy pályázati lehetőség természetesen azonnal élni fogunk vele. A munkám természetesen főleg egy irodához fog kötni, de nem kell attól félni, hogy engem majd csak ott lehet megtalálni, hiszen, ahogy módomban  áll, találkozni akarok a falum lakóival is. Fontossági sorrendről még korai beszélni hiszen előbb belülről kell alaposan megismernem a falu életét, és fel kell tárni a hiányosságokat. Sok munka vár rám, de én szívesen állok elébe, nem félek tőle. Az előszállásiak nagyon jóemberek és, keményen, vagányul mennek végig az útjukon. Én is azt fogom tenni!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában