Koccintás 2024

2024.06.28. 10:00

Nyárssal a szőlőhegyre!

A BorÉRT Borturisztikai Egyesület 2011 óta borvidékekkel, borászatokkal, gasztronómiai szolgáltatókkal együttműködve szervez olyan eseményeket, amelyek célja a közvetlen értékesítés erősítése és a borturizmus élénkítése. Ezek közé tartozik a Koccintás is.

Agárdy Csaba

 A Magyar Bor Napja – Koccintás 2024 bármilyen borvidéki, vagy más helyi eseményhez is jól köthető. Az elmúlt évek igazolták, hogy a Koccintást rendszeresen megszervező településeken már várják az érdeklődők ezt az eseményt, sokan vesznek részt a közösségi megmozduláson. 

 Az adonyi szőlőhegyen is kiemelt esemény a Koccintás, ami nem véletlen, hiszen az adonyiak kétszeres címvédők, 2022-ben és 2023-ban is a nem borvidéki települések között megnyerte a versenyt, vagyis itt koccintottak a legtöbben.

 Az adonyiak és a vendégeik százkilencvenkét koccintással végeztek az élen.
Ebben az évben az adonyi Duna-menti Szent Orbán Borrend június 29-én szombaton, 15 órától a szőlőhegyi Szent Orbán kápolna alatti rendezvénytéren tartja meg a Koccintást. A borrend borral, fröccsel, szörppel és szódával várja az odaérkezőket. Az első kétszázötven regisztráló vendég ajándékba kapja a borrend egyedi logójával ellátott, a Koccintás eseményre készült borospoharát. „Sőt, az első százötven látogatót egy extra lángossal vagy amerikai hot-doggal vendégelünk meg.

 Továbbá sült kolbászt kínálunk mustárral, és egy közös szalonnasütéshez is mi biztosítjuk az alapanyagot!

Kérünk, hogy hozz magaddal szalonnasütő nyársat, bicskát, a kényelmes elhelyezkedéshez kempingszéket, pokrócot!” – olvasható a borrend meghívójában.
Maga a Koccintás 18 órakor lesz, ekkor emeli mindenki a magasba a poharát, és nem csak Adonyban, hanem  az ország több pontján is.
„Kísérő” programként 17 órától a Bandy Band zenél. A Koccintás rendezvényhez kapcsolódás után a résztvevők kötetlenül tölthetik el az idejüket a szőlőhegyen – várhatóan késő estig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában