Ünnepi évzáró és új kezdet

2024.06.28. 20:00

Sikerekben gazdag tanévet zárt a Szent Pantaleimon Iskola - képgalériával

Június 27-én ünnepélyes keretek között tartották meg a tanévzárót a Szent Pantaleimon Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Török Tímea

Fotó: LI

Az ünnepséget Kovács István görögkatolikus parókus köszöntője nyitotta meg. Ezt követően Szóládi Zoltán intézményvezető beszéde következett, aki visszatekintett a 2023/2024-es tanévre, amely sok kihívással és örömmel teli volt.

Fotó: LI

Szóládi Zoltán így fogalmazott: „A 2023/2024-es tanév a végéhez ért. A mögöttünk hagyott év immáron a negyedik tanév volt, amelyet a Hajdúdorogi Metropolitai Egyház fenntartása alatt töltöttünk. Az előző tanévekhez hasonlóan ez a tanév sem telt el különleges események nélkül. Most ugyan nem a koronavírussal kellett megküzdenünk, és nem a rezsi- és energiaválsággal, hanem a zajos építkezés mindennapjaival."

Az intézményvezető beszédében kiemelte az iskola folyamatos fejlődését, amely 2020-ban kezdődött a görögkatolikus átalakulással, majd 2021-ben az Alapfokú Művészeti Iskola megalapításával folytatódott. Az idei év különlegessége az óvoda beindítása és az építkezések befejezése volt, amelynek köszönhetően az új tanévet már egy épületben kezdheti az általános iskola, az AMI és a kétcsoportos óvoda.

A tanév során számos kihívással kellett szembenézniük a diákoknak és a pedagógusoknak egyaránt, például az építkezések zaja miatt. Azonban a közösség összetartása és türelme lehetővé tette, hogy minden akadály ellenére sikerrel vigyék céljaikat.

Fotó: LI

A nyári szünet sem telik majd eseménytelenül, hiszen az intézmény A oldalon található gyermekmosdók teljes felújítása, valamint az iskolaudvar fejlesztése is megvalósul a Hankook pályázat révén. Az újonnan elkészült játszótér pedig európai színvonalú környezetet biztosít majd az óvodásoknak.

Az ünnepség fénypontjaként átadták a kimagasló teljesítményt nyújtó diákok elismeréseit, valamint megköszönték a szülők támogatását is osztályszinten. Különös jelentőséggel bírt az első alkalommal átadott Szent Pantaleimon díj, amelyet Kohán Árpádné, az iskola meghatározó pedagógusa vehetett át.

Fotó: LI

Wayne Dyer amerikai előadó szavait idézve zárta beszédét Szóládi Zoltán: „Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz.” Hangsúlyozta, hogy a tanév során a közös munka és az együtt töltött idő minden egyes pillanatát élvezték, és reméli, hogy mindenki vigyáz magára a nyári szünet alatt, hogy ősszel újult erővel vághassanak bele a következő tanévbe.

Az ünnepség végén Szóládi Zoltán bejelentette: „A 2023/2024-es tanévet ezennel bezárom!” E szavakkal hivatalosan is kezdetét vette a nyári szünet, amelyre mindenki izgatottan várt.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában