Napközis Erzsébet-tábor

2024.07.04. 10:00

Cicaterápia, teafűkészítés, arborétumi kalandok is várták a petőfis kisdiákokat

A nyári szünet második hetében, vagyis most tartja a napközis Erzsébet-táborát a Petőfi-iskola.

Molnár Emese

Fotó: LI

Ezúttal ezt az egyhetes turnust pályázta meg sikerrel az intézmény a nyárra, amelynek keretében huszonhét alsós kisgyermeknek szolgálnak izgalmas programokkal – tudtuk meg Árvai Gyöngyitől, a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatónőjétől. Nincs konkrét témaköre a tábornak, hanem összesítették benne mindazon értékeket, amelyek az intézmény pedagógiai programjának fontos részét alkotják, így az állatvédelmet, az ökológiai-környezetvédelmi ismereteket, no és persze a sportos és játékos időtöltéseket. Hétfőn például cica terápiás program volt egy cuki kis fekete macskakölyökkel. Kedden, amikor mi is ellátogattunk a táborba, akkor Szilágyi Irén vezetésével teafüvet készítettek maguknak a fiatalok rózsából, hibiszkuszból, körömvirágból, hársfavirágból és levendulából. Aznap délután kipróbálhatták azokat az új labdákat és sporteszközöket, amelyek az Erzsébet Program jóvoltából immáron az iskola felszerelését gazdagítják. A heti programkínálatban szerepel még látogatás a Baracsi úti arborétumban, állatmesés foglalkozás a Népmesepontban, könyvtári kavalkád, mozgásfejlesztő táncfoglalkozás és közösségformáló társasjátékok.

A fiatalokkal három pedagógus foglalkozik. Az Erzsébet-táborok előnyét nemcsak a gazdag programkínálat jelenti, hanem a díja is rendkívül kedvező, a tábor költsége a hétre mindössze 500 forintos kiadást jelent a szülőknek, amelyért napi négyszeri étkezést és egy-egy ajándék sapkát is biztosítanak a gyerekeknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában