Figyelmeztetés

2024.07.05. 19:00

Riadó! Hőség lesz vasárnaptól egész héten

Harmadfokú hőségriasztás lesz vasárnaptól egész héten

Fekete Györgyi

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

2024. július 7-én éjféltől kezdődően, július 12-én éjfélig az ország egész területére III fokozatú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos.

A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szakmai ajánlásának figyelembe véve dr. Müller Cecília  országos tisztifőorvos, az ország egész területére vonatkozóan 2024. július 7-én vasárnaptól III. fokú hőségriasztást rendelt el. A hőségriasztás 2024. július 12-én pénteken éjfélig tart. Az előrejelzési adatok változása esetén a készültség időtartamának meghosszabbítása, vagy fokozása előfordulhat, a jelen előrejelzési adatok alapján azonban szombaton éjfélkor a hőségriasztás automatikusan érvényét veszíti.

A Szent Pantaleon Kórház szakdolgozói fokozottabban figyelnek arra, hogy a kórházban fekvő betegek, illetve a járó-beteg szakrendelésen várakozók kellő mennyiségű folyadékkal legyenek ellátva. A szakrendeléseken, illetve az osztályokon külön asztalkán kihelyezett egyszer használatos poharakból vizet fogyaszthatnak a betegek, illetve a látogatók. A kórtermekben a lehetőséghez mérten gondoskodnak az árnyékolásról, valamint az éjszakai szellőztetésről.

Kánikula idején nem csak a betegek, hanem az egészséges felnőttek, a gyermekek, valamint az idősebb, segítségre szorulók esetében a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére is fokozottabb figyelmet és türelmet kell szentelnünk.

Vigyázzunk magunkra és a környezetünkben élőkre!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában