2400 milliárd forint értékben igényelték már

2024.07.22. 10:00

Negyedmillió házaspár vette igénybe a babavárót

Molnár Emese

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

A babaváró hitelt már mintegy negyedmillió házaspár vette igénybe összesen 2400 milliárd forint értékben, és idén eddig már többen és nagyobb összegben, mint a múlt év azonos időszakában – erről adott hírt közösségi oldalán július 20-án Dr. Mészáros Lajos, a választókerületünk országgyűlési képviselője. 
Mint azt a témában részletezte, a már 158 ezer családban összesen 210 ezer gyermek született a babaváró támogatási konstrukcióban. 2010 óta pedig legalább 180 ezer olyan gyermek született, aki a családtámogatási intézkedések nélkül nem jött volna világra. 
Az országgyűlési képviselő arról is írt a tájékoztatóban, hogy a babaváró hitel egy szabadon felhasználható, kamatmentes, legfeljebb 11 millió forintos kölcsön gyermeket vállaló házaspárok számára. A gyermek megszületésével pedig átalakul családtámogatássá ez a kölcsön, és az állam a második gyerek megszületése esetén a tőke 30 százalékát, a harmadiknál pedig a teljes összeget átvállalja a családtól. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában