Közösségi program

2024.07.22. 09:00

Olimpiai váltó fáklyafutás Mezőfalván! - képgalériával, videóval

Duol.hu

Fotó: Bán Balázs

Július 19-én, pénteken Olimpiai váltó fáklyafutást rendeztek Mezőfalván. Ennek lényege - gondolva arra is: pontosan egy héttel a rendezvény után kezdődik az Olimpia Párizsban -, hogy az olimpiai eszmét szem előtt tartva az emberek vidáman és kellemesen töltsenek együtt pár órát. 

A szervezők (Kovács István, Kovács „Kokó” István, Darabos Richárd, Ősi Patrik, Varga Viktória és Bán Balázs) a mezőfalvi játszótéren alakították ki és szalagozták fel azt a pályát, ahol a résztvevők sétálva vagy futva teljesíthették a körülbelül kétszáz méternyi rájuk eső távot, hogy aztán átadják a fáklyát váltótársuknak. 

Akik végeztek, az alkalomra készített molinóra és az Olimpiai Naplóba írhattak üzeneteket olimpikonjainknak - ők ezt megkapják majd Párizsban! Továbbá lehetett fotózkodni az eredeti olimpiai fáklyával is! Korhatártól mentesen bárki vihette az "olimpiai lángot" és ezzel a lehetőséggel sokan éltek. A Mikulás- és Nyuszifutások atyja, ennek a rendezvénynek az ötletadója Kovács István számtalan ajándékkal érkezett, amiket sorsolás után lehetett megnyerni. Nagy köszönet jár együttműködéséért a Mezőfalvi Polgárőrségnek és a Mezőfalvi Önkormányzatnak. 

Valamennyien bízunk abban, hogy ez az esemény hagyománnyá tehető Mezőfalván, és évente megrendezhető lesz, függetlenül attól, hogy az adott évben tartanak-e olimpiát.

Bán Balázs

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában