Kitüntetéseket adtak át

2024.08.20. 15:30

Elismerték azoknak a tevékenységét, akik sokat tettek Rácalmásért, a közösségért

Rácalmás Város Önkormányzata minden évben augusztus huszadikához kapcsolódóan ünnepeli a település várossá nyilvánításának évfordulóját. Az ehhez kapcsolódóan megtartott Városnap remek alkalmat kínál arra, hogy elismerjék a lakóhelyért valamint a közösségért végzett kiemelkedő tevékenységet. Így történt ez idén is - Schrick István adta át ünnepélyes keretek között az önkormányzat által alapított és a képviselő-testület által odaítélt kitüntetéseket.

Körmendi Erzsébet

Gratulálunk Rácalmás kitüntetettjeinek!

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap DH

Rácalmás Díszpolgári kitüntető cím

A képviselő-testület Manfred Weber részére a   Rácalmás Díszpolgára címet adományozott.

Manfred Weber veszi át a díjat Schrick István polgármestertől 
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A németországi Dransfeld várossal immár 33 éve ápol testvérvárosi kapcsolatot Rácalmás. Manfred Weber kezdettől részt vett   és ma is aktív szervezője a kapcsolatnak. Évről évre fogadja a rácalmási delegáció tagjait, a gyermekcsere program keretében nyaranta gyermekeket látnak vendégül feleségével Mónikával, mellyel segítik a rácalmási fiatalok német nyelvtanulását. Hannmünden város rendőrkapitányaként szakmai kapcsolatokat ápolt a dunaújvárosi rendőrkapitánysággal kölcsönös tájékoztatás és tapasztalatcsere útján.   

Rácalmásért kitüntető oklevél

A képviselő-testülete Rácalmásért kitüntető oklevél adományozott Bor Imréné részére. 

Bor Imréné Rácalmásért oklevél kitüntetésben részesült
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Bor Imréné a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesületnek 2007 óta a tagja és egyben az egyik legaktívabb városvédő. A közösségi munka minden területén aktív, így a virágágyások gondozásában, a rendezvények szervezésében és azok előkészületét is irányítja. A Rácalmási Napfény Nyugdíjas Klub oszlopos tagja. Példamutató egyéniség mindenki számára.

Szintén Rácalmásért kitüntető oklevelet vehetett át Kukucska Gyula, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület alapító és aktív tagja. 

Kukucska Gyula Rácalmásért oklevelet vehetett át
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Rácalmási Nyugdíjas Klub tagjaként tevékenyen részt vett társadalmi munkákban és a klub életében. Az Almások Almása csapat kísérője volt hosszú éveken keresztül, szervezte a rácalmási csapat versenyeit, jó hírnevet szerezve ezzel Rácalmásnak. 1990- től 2019-ig önkormányzati képviselőként alpolgármesteri tisztséget töltött be. Jelenleg a Közrend és Közbiztonsági Bizottság tagja. Életében mindig fontos szerepet töltött be Rácalmás fejlesztésében és fejlődésében való tevékeny részvétele. 

Rácalmásért kitüntető oklevélben részesült Rácz-Lambada József, Rácalmás legaktívabb amatőr fotósa. 

Rácz-Lambada József Rácalmás amatőr fotósa szintén Rácalmásért oklevél kitüntetésben részesült
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Személyével a település minden rendezvényén találkozhatunk. Megszállottja az emberek, a sport, a természet, az épített örökség fotózásának. Képeit gyakran láthatjuk önkormányzati kiadványokban, közösségi oldalakon. A pillanat fényképezőgéppel történő megörökítésének nagymestere.

Rácalmásért oklevél kitüntetésben részesítette a képviselő-testület Dualszky Kovács Istvánt.  

Dualszky-Kovács István Rácalmásért oklevél elismerést vehetett át
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Rácalmási Sirály Horgász Egyesület a 850 fős tagságával Rácalmás legnagyobb civil szervezete. Az 1976 óta működő egyesületet Dualszky-Kovács István 2011. óta vezeti. Irányításával kiváló szakmai munkát végeznek a horgászok az őshonos halfajok megőrzésével, azok folyamatos telepítésével, a dunai partszakasz rendbentartásával. A Kiss Ernő utcában található egyesületi épületüket, az ún. horgásztanyát folyamatosan korszerűsítik, megújítják, ahol számos szakmai rendezvényüket is tartják. A horgász egyesület jó kapcsolatot ápol és együttműködik a település civil szervezeteivel, aktívan részt vesz az önkormányzat rendezvényeinek lebonyolításában. 

Rácalmás Köz-szolgálatáért kitüntető oklevél

Városunk képviselő-testülete dr. Tóth Pálné részére a „Rácalmás Köz-szolgálatáért kitüntető oklevelet adományozta. 

Dr. Tóth Pálné Rácalmás Köz-szolgálatáért elismerést vehetett át Schrick István polgármestertől
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Dr. Tóth Pálné, Zsuzsa az önkormányzatnál 12 éven keresztül gyermekjóléti munkakörben dolgozott. 2013-ig a gyermekek, a családok védelmében tevékenykedett úgynevezett egyszemélyes gyermekjólétisként, amikor is még nem állt rendelkezésre Rácalmáson fejlett infrastrukturális hálózat, nem működött szociális intézmény. Feladatát magas színvonalon, nagy odaadással végezte a kedvezőtlen körülmények ellenére is. Jelenleg a Szociális Bizottság tagja. 

A képviselő-testület Lábas Istvánné, a Szent György Polgárőr Egyesület tagja részére a „Rácalmás Köz-szolgálatáért kitüntető oklevelet adományozta.

Lábas Istvánné szintén Rácalmás Köz-szolgálatáért kitüntetést vehetett át
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

 A Szent György Polgárőr Egyesület tagjai munkájukat önkéntesen, ingyenesen, szabadidejükben végzik a Rácalmáson élők közbiztonsági helyzetének javítása érdekében.  Lábas Istvánné, Rózsika 14 éve az egyik legaktívabb tagja az egyesületnek. Az önkormányzat rendezvényeinek közbiztonság szempontjából történő lebonyolításában, koordinálásában szinte minden alkalommal részt vesz. 

A képviselő-testület Peczen László, a Szent György Polgárőr Egyesület tagja részére szintén a „Rácalmás Köz-szolgálatáért kitüntető oklevelet adományozta. 

Peczen László ugyancsak Rácalmás Köz-szolgálatáért elismerésben részesült
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Peczen László 23 éve dolgozik alapító tagként a Szent György Polgárőr Egyesületben. A település jónak mondható közbiztonságáért fáradhatatlanul, önkéntesen dolgozik. Az önkormányzati rendezvényeken legtöbbször szolgálatban van, segíti azok közbiztonság szempontjából történő zökkenőmentes lebonyolítását. 

Az Év Pedagógusa Díj

A képviselő-testület Füléné Perusza Katalin, a Jankovich Miklós Általános Iskola pedagógusa részére az Év Pedagógusa Díjat adományozta. 

Füléné Perusza Katalin az Év Pedagógusa Díj elismerésben részesült
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Füléné Perusza Katalin 1984 óta tanít a rácalmási általános iskola alsó tagozatában. Folyamatosan osztályfőnöki feladatokat is ellát. Mind tanítói, mind osztályfőnöki munkáját magas színvonalon végzi. Következetes, lelkiismeretes, felkészült pedagógus, amelyet a tanulók pedagógustársai és a szülők is elismerik. Mesterpedagógus, egyéni és szakmai elképzelései tökéletesen illeszkednek az intézmény törekvéseihez, célkitűzéseihez. 

A képviselő-testület Wernerné Galkovics Rita, a Jankovich Miklós Általános Iskola pedagógusa részére az Év Pedagógusa díjat adományozta.

Wernerné Galkovics Rita szintén az Év Pedagógusa Díjat vehette át
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

 Wernerné Galkovics Rita 1994 óta tanít a rácalmási általános iskolában matematikát, technikát és informatikát. Osztályfőnöki feladatokat is vállal. Mind szaktanári, mind osztályfőnöki munkáját magas szakmai színvonalon végzi. Következetes, felkészült, szorgalmas munkáját a tanulók, szülők, és pedagógustársai is elismerik.  Rendszeresen készít fel tehetséges gyermekeket  tankerületi, megyei és országos tanulmányi versenyekre, ahol nagyszerű eredményeket érnek el. Hosszú évek óta működteti az iskola honlapját, facebook oldalát. 

A képviselő-testület Pál Péter Ferencné, a Jankovich Miklós Általános Iskola pedagógusa részére az Év Pedagógusa díjat adományozta. 

Pál Péterné az Év Pedagógusa Díj elismerésben részesült
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Pál Péterné, Judit 1992 óta tanít a rácalmási általános iskolában. Kezdetben tanítóként, majd rajztanári végzettség megszerzése után rajz és vizuális kultúra tantárgyat oktatott. Mind szakmai, mind osztályfőnöki munkáját magas szakmai színvonalon látta el, következetes, lelkiismeretes, széles látókörű.  A művészeti oktatás pedagógiai programját dolgozta ki, valamint hosszú évek óta a művészetoktatás tanszakvezetője egyben. A tehetséges gyerekek felkészítésén túl nagy figyelmet fordít a tanulók felzárkóztatására motiválására. 

Rácalmás Sportjáért kitüntető oklevél

A képviselő-testület Tompa József részére a Rácalmás Sportjáért kitüntető oklevelet adományozta. 

Tompa József részére a Rácalmás Sportjáért kitüntető oklevelet adományozta a képviselő-testület
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Tompa József neve mindenki számára ismerősen cseng a rácalmási futballrajongók, foci szeretők körében. Edzette az ifjúsági csapatot, később a felnőtt csapatot is. Az ő nevéhez fűződik a felnőtt csapat újkori (1991-től számított) történek legsikeresebb korszaka, az 1996/97-es évad bajnoki győzelme, feljutása a II. osztályba és ott az évekig tartó jó szereplése. A helyi sportélethez, azon belül is a labdarúgáshoz rendkívüli a kötődése.  Kisebb megszakításokkal 2020-ig voltak edzői feladatai, többször kapott felkérést megoldhatatlannak tűnő helyzetek kezelésére, amelyet legjobb tudása szerint teljesített is. 

A képviselő-testület Szalóki Szabolcs Áron részére a Rácalmás- Sportjáért kitüntető oklevelet adományozta. 

Szalóki Szabolcs Áron részére a Rácalmás- Sportjáért kitüntető oklevelet adta át Schrick István
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Szalóki Szabolcs Áron a rácalmási általános iskola 4. osztályos tanulója.  Az idei tanévben a II. korcsoportos, versenyengedéllyel nem rendelkező tornászok diákolimpiájának országos döntőjét kiemelkedő eredménnyel megnyerte. Ebben a tanévben kiérdemelte a jó tanuló, jó sortoló díjat, aki nemcsak a sportban elért eredményeire, hanem a tanulás terén kimagasló teljesítményére is büszke lehet. A céltudatosság, a fáradhatatlanság, az alázat és a tisztelet. amivel Szabolcs az előtte álló feladatokhoz viszonyul, például szolgálhat mindenki számára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában