Előszállás

2024.08.07. 12:00

Elkészült a járda és gyalogátkelőhely az iskolapark mellett

Körmendi Erzsébet

Forrás: Előszállási önkormányzat

A múlt hónapban elkészült Előszálláson a Kerekes utca elején (az iskolaparkkal határosan) található járda és gyalogátkelőhely, tudtuk meg Farkas Imrétől, Előszállás polgármesterétől. 

Fotó: Körmendi Erzsébet

A település első embere hangsúlyozta:  ennek a fejlesztésnek köszönhetően az iskolás gyerekek nagyobb biztonságban tudnak átjutni a Kerekes utcai úttesten, és testnevelés órán is bátrabban tudják futni a park kört. A pályázat elszámolása is megtörtént. 

Forrás: Előszállási önkormányzat

A következő hónapokban az egészségház tetőcseréje fog megtörténni pályázati forrásból. Erre a munkára a kivitelezői és műszaki ellenőri szerződések már megköttettek.

A polgármester hozzátette: 

„Jelenleg három pályázatunk vár támogatói döntésre. Kettő TOP plusz pályázat, amelyek közül az egyik a bölcsőde kialakítása a másik pedig négy utca aszfaltozása (Kossuth, Vörösmarty, Béke és a Dollár utcák) lenne. A Magyar Falu Programba is beadtunk egy pályázatot, melyen másik két utca aszfaltozását (Bem és a Cifrakert utcákat) tervezzük megvalósítani. 

Még egy pályázat fog várhatóan megjelenni míg polgármester leszek, ez a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő egyesület által kerül kiírásra, rendezvények támogatása céljából. Itt a jövőévi falunapi rendezvényhez lehet támogatást szerezni. 

Nagyon várjuk a piac megvalósításához szükséges pályázat megjelenését (minden terv engedélyezve van, csak a pályázat megjelenésére vár).”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában